Szukana fraza: Autor: Slavek <s...@u...net>
Znaleziono: 193 wiadomości
2000-02-22 14:20:19 | Slavek inne posty tego autora
Czy mozna wiedziec dlaczego w Posce Tofu nie nazywa sie Tofu tylko Serek Tofu. Tofu nie ma nic wspolnego z serem. Powinien wystepowac w kilku rodzajach: bardzo miekki i delikatny, srednio ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Troszke OT: hodowca z przypadku.2000-02-22 14:26:19 | Slavek inne posty tego autora
Iwona Maszczyńska wrote: > U mnie na parapecie stoją 4 doniczki z granatami, hoduję się tak od 2,5 > lat, każdy nowy listek to spora radość. Ostatnio wsadziłam pestkę z > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Koper włoski2000-02-22 14:31:09 | Slavek inne posty tego autora
Iwona Maszczyńska wrote: > Właśnie kupiłam śliczną bulwę, tylko za bardzo nie wiem jak się za nią > zabrać, może ktoś wie co dobrego można z tego zrobić. W mojej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mellanzane alla parmigiana2000-02-22 19:35:22 | Slavek inne posty tego autora
Agnieszka Szalewska-Palasz wrote: > jadlam w sobote rewelacyjny baklazan zapiekany, mniam, u znajomej rodziny > hiszpansko-wloskiej... > Czy ktos zainteresowany przepisem? > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: pyszne jedzonko z kurczaka na modle wloska2000-02-24 14:09:40 | Slavek inne posty tego autora
Antoni Goldstein wrote: > Ponieważ sporo osób narzeka, że zgubiło ten artykuł, więc cytuję go w > całości: > > > Na jakiejs amerykanskiej grupie kulinarnej ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: miod jadwiga poltorak2000-02-24 17:59:47 | Slavek inne posty tego autora
Aneta Baran wrote: > Marek Smolinski <m...@c...uni.torun.pl> wrote: > > No to ciesze sie, ze Ci smakowal, przekonalem Ciebie do miodow, > > trzeba jeszcze przekonac ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mellanzane alla parmigiana-przepis na pogode:-)2000-02-25 15:54:54 | Slavek inne posty tego autora
Agnieszka Szalewska-Palasz wrote: > >Agnieszko, > > > > Z cala przyjemnoscia zamienie sie z Toba na miejsce zamieszkania. > > O przebisniegach to tu mozna sobie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: miod jadwiga poltorak2000-02-25 15:49:14 | Slavek inne posty tego autora
Marcin M wrote: > Znas zmetode produkcji? > > MM Mam w domu jakas "rozpiske komputerowa" na temat miodow pitnych. Inne zrodlo to poszperac po internecie pod haslem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: miod jadwiga poltorak2000-02-29 14:03:52 | Slavek inne posty tego autora
Wszelkie szczepy drozdzy do win slodkich beda dobre (np. Tokaj). Amerykanie (nie wszyscy) robia "mead" na drozdzach piekarskich i twierdza, ze sa lepsze niz winne. Slav [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Jak ugotowac dobry rosol ?2000-02-29 14:20:27 | Slavek inne posty tego autora
Do rosolu niezbedna jest cebula, ale przekrojona na pol i przypieczona (na czarno) na "blasze" wprost na palniku. Slav [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia