Szukana fraza: Autor: Slavek <s...@u...net>
Znaleziono: 193 wiadomości
2000-02-29 14:47:22 | Slavek inne posty tego autora
Gdzies czytalem, ze miod w podwyzszonej temperaturze(powyzej 40 C) traci swoje wlasciwosci a niektore gatunki moiodow wydzielaja toksyny. Proponuje zamiast miodu kup jednego ananasa pokroj ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Witam...2000-02-29 14:32:53 | Slavek inne posty tego autora
> A tak BTW - skromne pytanie statystyczne - może > odezwą się tylko czytacze ??? Objasnijcie mnie co to "BTW" Slav [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: miod jadwiga poltorak2000-03-01 14:41:20 | Slavek inne posty tego autora
Patrzac tylko na receptury mozna wywnioskowac, ze to straszne "scierwo". Slav [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Witam...2000-03-01 15:28:30 | Slavek inne posty tego autora
Magda Brus wrote: > Witam, > sałatka o której piszesz (BTW - powinno się pisać taboulet) pochodzi z > okolic Nicei i tak się składa, że jest mi dobrze znana (jakiś czas ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krepy2000-03-02 16:46:39 | Slavek inne posty tego autora
Marta wrote: > Witam wszystkich (raczej czytająca niż pisząca) > Mam pytanko - czym francuskie krepy różnią się od naszych naleśników? > Ja robię naleśniki bardzo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Krepy2000-03-02 17:08:27 | Slavek inne posty tego autora
Poczytaj jeszcze te przepisy na "crepes", nie sa zle: http://frenchfood.about.com/food/frenchfood/l ibrary/ weekly/blcrepe.htm?rnk=r&terms=crepes ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: golabki2000-03-03 21:18:01 | Slavek inne posty tego autora
Jesli temat golabki to dodam, ze u mnie w domu golabki sa bez ryzu, do ktorego nie mam zbyt przyjaznego stosunku. Co do przypraw i ziolek, to wszysko co fantazja kulinarna przyniesie. Sos ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
REKIN !!!2000-03-03 21:21:35 | Slavek inne posty tego autora
Poniwaz dzis piatek i dzien bezmiesny (przynajmniej tak bylo kiedys) podaje przepis rybny: Salatka z rekina dla 3 osob. 1/2 kg rekina upieczonego na roznie lub w pikarniku i pokrojonego w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: golabki2000-03-03 22:00:11 | Slavek inne posty tego autora
Powinienem dodac, ze nasze golabki sa zawsze w lisciach z wloskiej kapusty. Slav [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Obiecane piersi2000-03-06 21:56:09 | Slavek inne posty tego autora
Robilem w niedziele, w lekko zmodyfikowanej wesji: 1. do farszu dodalem lyzeczke tymianku i lyzke grubej musztardy "Dijon", 2. roladki obtoczylem w mace i obsmazylem na oliwie, 3. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia