Szukana fraza: Autor: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Znaleziono: 1521 wiadomości
2004-02-02 11:54:53 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
>>tak niewinnie wygladaja... > > wcale je zle nie zycze tylko jak ma znajoma to moze dac jej odrobine na > sprobe ;) > a propo pikantnosci potraw.... > > a jeden ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kuchnia bułgarska2004-02-02 11:59:32 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Gusiek: > A skad bierzesz błg. kaszkawał? > >>>Bułgarski solan (szopski). Niestety jakiś czas temu zniknął ze >>>sklepów p. Lewona w Warszawie. Jak mi ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Przyprawy EGZOTYCZNE - hurt?2004-02-02 12:09:03 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
bazi: > Czy orientujecie sie gdzie znajduje sie w Polsce [i niekoniecznie w > Polsce] jakas hurtownia przypraw? Chodzi mi o przyprawy w duzych > ilosciach, glownie egzotyczne ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [OT] Plama POMOCY [PILNE] !!!!!!!!!!!!2004-02-02 12:12:48 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
> Na niemieckiej stronie znalazlam, ze tluste plamy na skorze usuwa sie ubitym > bialkiem ino olej silnikowy jest olejem mineralnym a nie spożywczym i białkiem nic nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: czy obierać pieczarki?2004-02-02 12:14:21 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
waldek: > ==== > Obieram, gdy są ubabrane torfem. Jak wiadomo torf jest jadalny, ale jego > aromat mi nie odpowiada. ten torf to na ogół końskie łajno. Mimo wszystko ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: punsch - pomysły2004-02-02 13:50:08 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
marcin: > witam > od pewnego czasu wieczorami eksperymentujemy sobie > z punschem (przez umlaut), a dokładniej z proporcjami. a gdzie ten umlaut? Tak z ciekawości pytam, bo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ostre przyprawy = pytanie2004-02-03 14:52:53 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
Katarzyna Kulpa: > : > : Byc moze jest tu ktos na tyle dobrze zorientowany, zeby podpowiedziec > : mi, gdzie w Krakowie mozna znalezc ostre przyprawy (poza chilli i tzw ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: dziudziu2004-02-04 11:06:50 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
>>>DZIUDZIU!!! achtung!.... >> >>To by sie zgadzalo, bo pisze o sobie w dwoch rodzajach - na przemian meskim >>i zenskim;-) > > > Na dodatek udaje, ?e ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kuchnia bułgarska2004-02-05 11:07:37 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
>>>>>Bułgarski solan (szopski). Niestety jakiś czas temu zniknął ze >>>>>sklepów p. Lewona w Warszawie. Jak mi tłumaczył, z powodu tego ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kuchnia bułgarska2004-02-05 16:03:37 | Waldemar Krzok inne posty tego autora
>> możliwe. Syrenje sobie nie kojarzę. Ostatni raz byłem w Bułgarii w >> 1975 roku. W każdym razie jest to biały ser owczy o wyglądzie i >> konsystencji twarogu. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia