Szukana fraza: Autor: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl>
Znaleziono: 118 wiadomości
2001-01-10 14:56:07 | Bogusław Kempny inne posty tego autora
ostry wrote: > > >8-9 pieczarek > > Wątpie aby Chińczycy używali w kuchni pieczarek > Tez mam takie watpliwosci, ale kiedys czytalem, ze te hodowlane pieczarki to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Chinszczyzna2001-01-10 15:12:50 | Bogusław Kempny inne posty tego autora
ostry wrote: > > >8-9 pieczarek > > Wątpie aby Chińczycy używali w kuchni pieczarek Jeszcze jedno. Moj przepis na chinszczyzne. Nie jestem i nigdy nie bylem ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Sałatki a majonez2001-01-11 18:57:36 | Bogusław Kempny inne posty tego autora
Jola L-L wrote: > Na zwarzenie sie majonezu ma tylko wplyw: > -temperatura skladnikow (glownie chodzi tu o jajko aby nie bylo swiezo > wyjete z lodowki tylko mialo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Bigosik2001-01-12 15:09:59 | Bogusław Kempny inne posty tego autora
"Dariusz K. Ladziak" wrote: > Pisywalem wielokrotnie, napisze raz jeszcze - dodawanie przecieru > pomidorowego do "bigosu" (bo na miano prawdziwego bigosu to ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Na zimowe wieczory :)2001-01-18 15:37:49 | Bogusław Kempny inne posty tego autora
"Magdalena W." wrote: > >Hmm... Może i jestem profanem, ale co jest złego w wywarze z kostki? > Pociesze Cie - nic zlego. Moze smak troche gorszy. > Zrob z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co jadłem w 1967 roku?2001-01-22 10:02:08 | Bogusław Kempny inne posty tego autora
ktabaczynski wrote: > > I właśnie o tą sałatkę mi chodzi. Ziemniaki robiły > wrażenie jakby byly nie do końca ugotowane, a potem > zamarynowane... Już kilkakrotnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Co jadłem w 1967 roku?2001-01-23 07:59:21 | Bogusław Kempny inne posty tego autora
RobZa wrote: > Moja Babcia a wlasciwie zony ( pochodzi z Frankenthal w Niemczech ) dodaje > jeszcze drobno pokrojony, zarumieniony boczek a wszystko zakwasza octem ( > bez ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Fasola po bretonsku2001-01-23 08:05:06 | Bogusław Kempny inne posty tego autora
Klient - rzeczoznawcyap - info wrote: > > > Aaaa! Zapomnialam! Oczywiscie koncentrat! > ja dodaje jeszcze ugotowany wedzony boczek (w osobnej wodzie, bo gotuje sie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: patelnia nie do zdarcia2001-01-26 15:01:06 | Bogusław Kempny inne posty tego autora
Krysia Thompson wrote: > > Moj pies, jak wypije cala wode > ze swojej wodnej miski to strasznie energicznie drapie w ta > miche!! Raban nie z tego swiata i wszyscy sie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: potrawa chinska2001-02-06 13:46:02 | Bogusław Kempny inne posty tego autora
Piotr Wójcicki (Dracon)" wrote: > > Przygotowuje potrawe chinska. > Skladniki to : > wieprzowina > fasolka szparagowa > czosnek > bulion > sos sojowy > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia