Szukana fraza: Autor: "Przemodar" <p...@o...pl>
Znaleziono: 82 wiadomości
2006-01-22 10:41:25 | Przemodar inne posty tego autora
"Magdalena" <d...@i...pl> blanszuje w niewiedzy... Blanszowanie to inaczej krótkie obgotowanie warzyw w dużej ilości wrzącej wody i następnie zanurzanie ich w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Juz oficjalnie: teflon rakotworczy!2006-02-01 16:38:32 | Przemodar inne posty tego autora
"do" straszy teflonem... [ciach] Oczywiście zabrakło informacji, że telfon MOŻE być szkodliwy pod warunkiem, że się go spali w temperaturze ponad 240 st. C, o co trudno na ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Kilka słów o parówkach... (drastik)2006-02-10 18:40:27 | Przemodar inne posty tego autora
źródło http://mojafirma.interia.pl/news?inf=673630 "Co jemy w popularnych i tanich wędlinach? Na prośbę "Gazety Poznańskiej" specjaliści odpowiadają: szpik ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Ile czasu gotować jajko na miękko?2006-02-15 15:30:39 | Przemodar inne posty tego autora
"Jowita Sadowska" zapodała > Przecież im dłużej gotujesz tym bardziej miękkie! > Oj, do tej pory mamy z tego ubaw:) Są tacy co liczą tak - skoro 20 ziemniaków ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Buleczki na parze2006-02-20 17:14:47 | Przemodar inne posty tego autora
>> Parowańce wydają się być najlepszą nazwą od wielu lat. Parowce - prościej. Od dzieciństwa znam tę nazwę i bułki te są najsmaczniejsze latem z sosem jagodowym. ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Z zagrypionego Torunia...2006-03-06 16:50:41 | Przemodar inne posty tego autora
Użytkownik "maf" <m...@a...alpha.pl> drży... > Tatar-z zoltkiem oczywiscie, narazie sobie odpuszcze. Brawo! Więcej będzie dla mnie. :-) Ptasia grypa jest ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Z zagrypionego Torunia...2006-03-07 16:24:56 | Przemodar inne posty tego autora
"aniared" <a...@n...pl> ostrzega: > Problem jest tego rodzaju, że wirus H5N1 może zmutować z grypą ludzką > tworząc szczep, który może umożliwiać ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Dobry schabowy z kapustą2006-03-10 15:08:37 | Przemodar inne posty tego autora
"batory" <b...@p...beztego.onet.pl> się dziwi: > A co się może nie udać w schabowym? Widocznie nie jadłeś porządnych schaboszczaków i każdego uważasz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: jak to jest z tymi winami?2006-03-11 15:11:30 | Przemodar inne posty tego autora
"kukikoko" <k...@o...pl> zawinił: > Pytanie z tematu - a szerzej - co do czego pasuje? Pan Googlewicz Twym przyjacielem. A szczególnie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Piwko home made2005-06-05 18:59:53 | Przemodar inne posty tego autora
"sadyl" prawdziwego piwa próbował: > Jakby ktoś był zainteresowan, to mogę zasięgnąć jęzora w kwestii > ingradiecji i receptury. Lepiej od razu sięgnąć do ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia