Szukana fraza: Autor: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Znaleziono: 453 wiadomości
2004-05-31 12:08:40 | Basiek inne posty tego autora
Gdyby ktość chiał, to już zdążyłam to przetłumaczyć. Pozdrawiam. Basiek. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: gdzieś kiedyś2004-05-31 15:00:56 | Basiek inne posty tego autora
> Gdzieś kiedyś (chyba tu?) przemknął mi przepis na canneloni ze szpinakiem, > pamietam że trzeba bylo je zapiekać, dodawało się pomidory z puszki, ale > poza tym kompletna ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Torcik Malakoff2004-05-31 16:39:48 | Basiek inne posty tego autora
> To ja bardzo poproszę. Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki soli 3/4 szklanki mleka 3 łyżki niesolonego masła 1 łyżka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: TRUSKAWKI2004-06-03 06:37:52 | Basiek inne posty tego autora
> Eh, a dla mnie jeszcze za drogie - po 8 zł / kg, nie skusiłam się... Nie > wyglądały za pięknie. Na razie faktycznie sa drogie i nie zawsze dobre, niestety. U mnie tzn. w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: tajemnica chrupiących gofrów ?2004-06-04 17:51:34 | Basiek inne posty tego autora
> Spróbuj studzić je na stojąco, oparte o coś, a nie na leżąco. Ja juz tak kiedys probowalam, ale tez miekly. Czasami mam wrazenie, ze do ciasta gofrowego w tych wszystkich ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: tajemnica chrupiących gofrów ?2004-06-05 19:41:23 | Basiek inne posty tego autora
> zamiast mleka dodaj wode, bedą chrupkie. Ale tak zupelnie na wodzie zamiast na mleku? To chyba bedzie dziwnie smakowac? Kiedys slyszalam jeszcze o wodzie mineralnej, ale w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [Chwalę] wychwalony biszkopt Magdy2004-06-05 19:44:09 | Basiek inne posty tego autora
> Nic dodać, nic ując. Biszkopt Magdy Bassett jest rewelacyjny. A moglabym prosic o link? Dzieki. Pozdrawiam. Basiek. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [Chwalę] wychwalony biszkopt Magdy2004-06-06 05:36:27 | Basiek inne posty tego autora
> Tenże przepis wykorzystałam kiedyś do zrobienia sobie na patelni tzw. > "grzybka" - grubego placka/omletu, który smaży się na patelni i je się z > kwaśnym ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: [Chwalę] wychwalony biszkopt Magdy2004-06-06 05:37:29 | Basiek inne posty tego autora
> Biszkopt, ktory zawsze wychodzi, jesli nic nie zmieni w sposobie > przyrzadzenia: > ................... Dziekuje bardzo. Niedlugo wyprobuje. Pozdrawiam. Basiek. [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: torcik truskawkowy2004-06-09 20:27:04 | Basiek inne posty tego autora
> Jutro moj brat ma urodziny i chce mu upiec torcik truskawkowy, moze macie > jakis sprawdzony przepis na takowy? Ja uwielbiam takie ciasto: Wyrabiam kruche ciasto i wyklejam nim ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia