Szukana fraza: Autor: JerzyN <0...@m...pl>
Znaleziono: 2000 wiadomości
2005-07-24 18:39:14 | JerzyN inne posty tego autora
Wladyslaw Los napisał(a): > Nadal nie da rady zrobić pilawu z wieprzowiną. To może uda się gdzieś świnię albo dzika zdobyć? ;-) pozdr. Jerzy [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: "PILAW"2005-07-24 18:43:46 | JerzyN inne posty tego autora
Catalyst napisał(a): > jacenty napisał(a): > >> >> No to mur beton wyszła makapilowina. Trzeba to opatentować. Mozna >> prosić o >> przepis? >> ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: fast food czy restauracja2005-07-24 20:55:29 | JerzyN inne posty tego autora
jacenty napisał(a): >>>Wszystkie te McZgnioty to o dupe potłuc, nie ma to jak swoiski Bar >>>Mleczny i zestaw number One. Pomidorowa z kluskami + naleśniki z ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: "PILAW"2005-07-24 21:06:47 | JerzyN inne posty tego autora
Krysia Thompson napisał(a): > Nie tylko Miodek nie lubi... > > a nie wystarczylo napisac "bylo bardzo dobre"? Wyrazilbys to > samo...zupelnie...dokladnie... > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: "PILAW"2005-07-24 21:15:05 | JerzyN inne posty tego autora
jacenty napisał(a): > Przeciez to proste. Po trzech dniach makaron będzie cokolwiek ciut > przytwardy i łobeschnięty, i można z niego co najwyżej suchi zrobić. A to > ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mikrofalówka - dostaje cholery :-P2005-07-24 21:20:24 | JerzyN inne posty tego autora
aphex napisał(a): > no dobra, do tych co juz maja za soba staż na mikrofalówce :-D > chce zrobić grzanki (chleb,szynka,ser), chce by były normalnie chrupiące a > nie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mąka - pytanie2005-07-25 18:18:42 | JerzyN inne posty tego autora
Joe napisał(a): > Witam serdecznie, > > Poszukuję polskiego odpowiednika angielskiej "cornflour". Zaznaczam, że > angielskiej, bo amerykańska to po prostu mąka ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: mąka - pytanie2005-07-25 18:27:29 | JerzyN inne posty tego autora
Joe napisał(a): > Dziękuję za te wyjaśnienia, powrócę jednak do zasadniczego pytania z jakim > tu przyszłam: cornflour. [...] Tu kupisz ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mętniejąca frytura2005-07-25 21:03:29 | JerzyN inne posty tego autora
foresst napisał(a): > rybak napisał(a): > >> Witam ! >> Niedawno nabyłem frytkownicę, jako tłuszczu używam frytury płynnej. Po >> ok 2 tygodniach używania ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: nalewka z czerwonych porzeczek - jeszcze jedna watpliwosc2005-07-25 21:08:54 | JerzyN inne posty tego autora
Pawel napisał(a): >>Lekkie zgniecenie bez uszkadzania pestek jest wskazane. Mam nadzieję, że >>obrałeś je z szypułek i nie myłeś ich wodą? > > > Oczywiscie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia