Szukana fraza: Autor: "Stokrotka" <o...@i...pl>
Znaleziono: 256 wiadomości
2012-09-23 17:48:43 | Stokrotka inne posty tego autora
> No ale jak szef kuchni dobrego hotelu > twierdzi, ze jest różnica- to może cos jest na rzeczy? >Co to ma za znaczenie, jakiej kuchni jest szefem, >skoro ma braki w ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Skrobia2012-09-26 18:17:32 | Stokrotka inne posty tego autora
>Skrobia ziemniaczana jest skrobia lekką, o bardzo krótkim łańcuchu >węglowodanowym, w zasadzie na pograniczu dekstryny. Co to jest dekstryna? >Skrobie zbożowe mają ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mleko - biała śmierć.2012-09-26 18:40:22 | Stokrotka inne posty tego autora
>>>Surowe mleko (i nie tylko), jogurty itd. piję prawie 40 lat i to litrami >>>i >>>jakoś nie zauważyłem u siebie najmniejszych >>> dolegliwości ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Mleko - biała śmierć.2012-09-26 20:50:01 | Stokrotka inne posty tego autora
>> Dlatego warto używać cynamonu, czosnku, papryki.... > mleczko z miodem, czosnkiem ale nie z papryką!!!! Ja nie piszę mleko z papryką. Z papryką może być serek, a ten ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Gdzie znajdę żelazo2012-10-05 19:41:31 | Stokrotka inne posty tego autora
W wodzie z żelaznego termosu. :) -- Nie jestem medykiem. (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Skrobia2012-10-06 19:45:42 | Stokrotka inne posty tego autora
>..Skrobia ziemniaczana zaczyna hydrolizować do glukozy już w ustach, >skrobie zbożowe potrzebują trochę czasu, skrobie zbożowe w >niskoprzetworzonym produkcie potrzebują ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zacierki2012-10-09 20:07:09 | Stokrotka inne posty tego autora
NIe rub tego, nie znam takiego, co by to lubił. -- (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Skrobia2012-10-10 18:36:54 | Stokrotka inne posty tego autora
>Wiązania w skrobi są takie same niezależnie od długości łańcucha - i >dokładnie takie same jak w celulozie. Po prostu łańcuch cząsteczek glukozy. To nie prawda, szukałam ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Skrobia, celuloza2012-10-11 18:24:09 | Stokrotka inne posty tego autora
>... celulozy żadne enzymy wytwarzane przez ssaki w żadnym >odczynie nie biorą - przeżuwacze żywiące się celulozą wspomagają się > w >tym zakresie bakteriami ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia
Re: Zacierki2012-10-11 19:27:27 | Stokrotka inne posty tego autora
>100krotka zaraz dorobi ideologię, że są szkodliwe dla zdrowia ;-) >To jej ulubiony sposób na pozbycie się pewnych potraw z jadłospisu ;-) Bo są niezdrowe, mają bardzo ... [ więcej ]
Grupa : pl.rec.kuchnia