« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-23 09:18:54
Temat: A wszystko przez ten schab...Witam!
Kupilem kilka plasterkow schabu wedzonego (taki, ktory wyglada jak surowy).
Niestety jego smak nie powalal, wiec postanowilem wykorzystać go do obiadu.
Posiadalem w lodowce udka kurczaka. Udka podzielilem - oddzielnie mozka,
oddzielnie podudzie - usunalem kosci, posmarowalem musztarda, polozylem
plasterek schabu i plasterek cebuli. Calosc spialem wykalaczkami, obsmazylem
na rumiano i udusilem, dodajac masla, papryki i bialego wina. Wyszedl fajny
dosc gesty sosik musztargowy - dosc ostry w smaku, idealnie pasujacy do
ryzu. Do tego kapusta pekinska z majonezem.
Polecam. Naprawdę smaczne
Nastepne w kolejce jest Tortellini - moze w ten weekend bedzie troszke czasu
(o ile nie wyjade do Krakowa)
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |