Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Babka Grazyny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Babka Grazyny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-19 18:19:05

Temat: Babka Grazyny
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Uprzejmie podaje, ze babka blyskawiczna Grazyny udala sie doskonale i
bardzo smakowala. Ponizej przepis, z ktorego korzystalam. Dodalam smaku
cytrynowego i skorki cytrynowej, nie dodawalam kakao. Obok podaje
przeliczenia, ktorych uzylam.

>>>>
Babka blyskawiczna

4 jaja
1 szklanka cukru (1 cup)
1,5 szklanki maki ziemniaczanej (1.5 cup)
0,5 szklanki maki pszennej (0.5 cup)
1,5 lyzeczki proszku do pieczenia (2.5 amerykanskiego)
zapach, np cytrynowy (duzo, plus skorka)
1 kostka masla (6 oz - 1.5 stick)
Cukier i jajka dobrze rozmieszac, dodac obie maki i proszek oraz zapach. wlac
roztopione i troche ostudzone maslo i do wysmarowanej maslem i tarta bulka
foremki wlac wszystko. Piec ok pol godziny w temp 190-200 stopni.
Mozna do formy wlac 3/4 ciasta a do pozostalej cwiartki wmieszac lyzke
kakao. To ciemne ciasto wylac na wierzch, bedzie babka marmurkowa. Ja czasem
daje zapach pomaranczowy i troche skorki pomaranczowej
--
grazyna
nr Gadu-Gadu 1107650>>>>>>>>>>



Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-19 18:30:47

Temat: Re: Babka Grazyny
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3BF94D18.D91A4E08@west.net...
> Uprzejmie podaje, ze babka blyskawiczna Grazyny udala sie doskonale i
> bardzo smakowala. Ponizej przepis, z ktorego korzystalam. Dodalam smaku
> cytrynowego i skorki cytrynowej, nie dodawalam kakao. Obok podaje
> przeliczenia, ktorych uzylam.
> ...
> Magdalena Bassett

no to jutro robie ta babke

Mechcia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-19 20:24:00

Temat: Re: Babka Grazyny
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> no to jutro robie ta babke
>
> Mechcia

A ja w srode (jak znajde u kogos forme), na jutro jeszcze bedzie kawalek
"Ciasta na tarce" - dzis calego napewno nie zjemy, bo ciasto jeszcze siedzi
w lodowce, ja konsumuje obiad, a glowny pozeracz wroci pewnie w srodku nocy
:o( wiec jak ktos ma ochote na "Ciasto na tarce" , to zapraszam za
godzine.

Zyczcie mi powodzenia, ide szukac po pietrach blachy....

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-19 22:35:54

Temat: Sprawozdanie z ciasta ;o)
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Blachy szukalam na 4-rech pietrach, dopiero na 5-m znalazlam. Jedno slowo,
nie ma jak to akademik..... ;o)
A ciasto wyszlo dobre :o)))) jest juz w trakcie znikania ;o) A jak
pachnialo... Z calego pietra chlopaki zagladali do kuchni... hihihi... A
glownego wyzeracza dalej nie ma :o((((

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200
http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
========================================
Galeria grupy: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
========================================


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Weet dat je anders te doen hebt
Zgubilam cos i znalazlam cos innego
zupa czosnkowa
Re: Weet dat je anders te doen hebt
KEBAB

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »