| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-22 13:32:58
Temat: Barszczyk czerwony!Witam.
Szukam przepisu na barszcz czerwony lekko słodki. Jadłem taki dawno temu i
chciałem go zrobic.
Barszcz był słodkawy, zagęszczany smietana i chyba z ziemniakami.
Jak ktos moze mi powiedzieć przepis to bede wdzieczny.
Piotr-maz Ani
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-22 14:54:16
Temat: Re: Barszczyk czerwony!From: Anna Piguła <n...@p...onet.pl>
> Witam.
> Szukam przepisu na barszcz czerwony lekko słodki. Jadłem taki dawno temu i
> chciałem go zrobic.
> Barszcz był słodkawy, zagęszczany smietana i chyba z ziemniakami.
> Jak ktos moze mi powiedzieć przepis to bede wdzieczny.
Nie byl to aby barszcz ukrainski? Oprocz ziemniakow jeszcze masa warzywek?
(oj chyba zrobie dzis...)
Macabra
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-22 15:03:13
Temat: Re: Barszczyk czerwony! > Nie byl to aby barszcz ukrainski? Oprocz ziemniakow jeszcze masa
warzywek?
> (oj chyba zrobie dzis...)
Chmmm....Były ziemniaki i buraczki ale warzyw nie widziałem, raz jadłem z
warzywami ale nie lubie jak pływaja liscie i takie tam groszki, itp.
Może dla mnie wyjeli:-)))
Piotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-22 17:12:36
Temat: Re: Barszczyk czerwony!
Użytkownik "Anna Piguła" <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a7fbp8$41$1@news.tpi.pl...
> Witam.
> Szukam przepisu na barszcz czerwony lekko słodki. Jadłem taki dawno temu i
> chciałem go zrobic.
> Barszcz był słodkawy, zagęszczany smietana i chyba z ziemniakami.
> Jak ktos moze mi powiedzieć przepis to bede wdzieczny.
> Piotr-maz Ani
Nie wiem czy o to Ci chodzi.U mnie robi sie to tak. Gotuje jarzynki, dodaje
kostke rosolowa ( juz jestem za slupem).Buraczki czerwone w duzej ilosci,
scieram surowe,posypuje lekko kwaskiem cytrynowym i zalewam wrzacym wywarem
z gotowanych jarzyn.Chwile to podgrzewam ale nie dopuszczam do zagotowania.
Przelewam wywar spod buraczkow do jarzynek, buraczki wywalam.
Dodaje przyprawy i tu masz pole do popisu,jakie lubisz, ja dodaje szczypte
majeranku, kminek mielony czosnek.Gdyby barszcz nie mial pozadanego koloru
dodaje jeszcze troche koncentratu buraczanego.Podgrzewam nie gotuje. Dodaj
1/2 lyzeczke cukru. Zabielam smietana 22%, ostroznie zeby sie nie zwarzyla.
Ziemniaczki gotuje osobno. Ziemniaczki na talerz zalewasz barszczem i masz
co lubisz. Barszcz jest slodkawy bo nie ma w nim kiszonych burakow.Cukier
mozesz dodac lub nie, to juz na smak.
Pozdrawiam Ramzes-a.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |