Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Barszczyk + pasztecik z mieskiem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Barszczyk + pasztecik z mieskiem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-13 08:07:05

Temat: Re: Barszczyk + pasztecik z mieskiem
Od: "Piotr Kosela" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Nea wrote:
>> 1. Zdaje się, że od niedawna czytacie tę grupę.
> i tu sie bardzo mylisz :)

Ni z tad "zdaje się" ;-)

> czasami ludzie maja pogode czasami nie ale sam musisz przyznac ze w
> wiekszosci przypadkow to wogole strach
> sie odezwac na usenecie z obawy przed reakcja innych

Strach, nie strach, mi też zdaża się zadać na grupach pytanie, które
pozostaje bez odpowiedzi lub budzi nie zawsze oczekiwane reakcje. Czasami,
po prostu, coś się człowiekowi wyrwie i nie ma szansy pokryć tego
natychmiastowym błyskotliwym żartem, uśmiechem itp. tak jak w zwykłej
rozmowie.

> Pozdrawiam
> chora Nea (z rzadka pojawiajaca sie ostatnio na grupie)

No to zdrowia (chciałem napisać "zdrówka" ;-)))) życzę

--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-13 08:09:53

Temat: Re: Barszczyk hehehe
Od: "Piotr Kosela" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wkn wrote:
> no to zem sie usmiala :))

No to fajnie ;-) Chociaż jedna osoba ;-)

> Caluje nozki (moga byc zimne, pardon zimniutkie)

Moje? Nie, niemożliwe ;-)
Takie w galarecie? Mniam! Ale one służą do jedzenia, a nie całowania ;-)
A do jedzenia mogą być, byle nie z octem, a z cytryną!

--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-13 08:11:21

Temat: Re: Barszczyk + pasztecik z mieskiem
Od: "Piotr Kosela" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Piotr Kosela wrote:
> Ni z tad "zdaje się" ;-)

Przepraszam miało być "No i"
PS.
Jest jakiś "rumieniący się" emotikon?

(sygnaturki, za karę, brak ;)))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-13 08:38:32

Temat: Re: Barszczyk + pasztecik z mieskiem [OT]
Od: "Nea" <n...@p...com.beztego> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Piotr Kosela" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b4pe9u$pst$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Strach, nie strach, mi też zdaża się zadać na grupach pytanie, które
> pozostaje bez odpowiedzi lub budzi nie zawsze oczekiwane reakcje. Czasami,
> po prostu, coś się człowiekowi wyrwie i nie ma szansy pokryć tego
> natychmiastowym błyskotliwym żartem, uśmiechem itp. tak jak w zwykłej
> rozmowie.

a no roznie sie zdaza na roznych grupach najgorzej chyba jest na grupach o
programowaniu tam na wejsciu
sie czlowiek dowiaduje ze jest lama i niedouk :)
przepraszam ze Cie zaatakowalam ale to chyba wina tego ze jestem
rozdrazniona przez chorobe(na cos trzeba zwalic:)))

> No to zdrowia (chciałem napisać "zdrówka" ;-)))) życzę

dziekuje bardzo:)))) wlasnie sie wybieram do lekarza
pozdrawiam
Nea


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-13 08:50:04

Temat: Re: Barszczyk hehehe
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Piotr Kosela" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b4pef6$qju$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Moje? Nie, niemożliwe ;-)
> Takie w galarecie? Mniam! Ale one służą do jedzenia, a nie całowania ;-)
> A do jedzenia mogą być, byle nie z octem, a z cytryną!
>
>
z octem to zeczywiscie nie za bardzo, z cytryna i z chlebem smaczne, ale
mozna tez palaszowac z sosem tatarskim, majacym posiekane ogorki marynowane,
tez pycha. Taki sos pasuje zreszta i do kurczaka w galarecie i do ryby

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-13 08:54:37

Temat: Re: Barszczyk hehehe
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora



Piotr Kosela wrote:
> Moje? Nie, niemożliwe ;-)
> Takie w galarecie? Mniam! Ale one służą do jedzenia, a nie całowania ;-)
> A do jedzenia mogą być, byle nie z octem, a z cytryną!

albo z sosem majonezowo-jogurtowym. Tylko ja nie lubię.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-13 09:00:47

Temat: Re: Barszczyk + pasztecik z mieskiem [OT]
Od: "Piotr Kosela" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Nea wrote:
/CIACH/
> przepraszam ze Cie zaatakowalam ale to chyba wina tego ze jestem
> rozdrazniona przez chorobe(na cos trzeba zwalic:)))

Wcale nie poczułem się zaatakowany ;-)))

> pozdrawiam
Również

--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-13 09:02:42

Temat: Re: Barszczyk hehehe
Od: "Piotr Kosela" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Waldemar Krzok wrote:
> Piotr Kosela wrote:
>> Moje? Nie, niemożliwe ;-)
>> Takie w galarecie? Mniam! Ale one służą do jedzenia, a nie całowania
>> ;-) A do jedzenia mogą być, byle nie z octem, a z cytryną!
>
> albo z sosem majonezowo-jogurtowym. Tylko ja nie lubię.

Nie brzmi to zachęcająco, ale trzeba będzie spróbować przy okazji.
Tak po prostu majonez zamieszany z jogurtem naturalnym?

--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-13 09:05:22

Temat: Re: Barszczyk hehehe
Od: "Piotr Kosela" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wkn wrote:
> z octem to zeczywiscie nie za bardzo, z cytryna i z chlebem smaczne,
> ale mozna tez palaszowac z sosem tatarskim, majacym posiekane ogorki
> marynowane, tez pycha. Taki sos pasuje zreszta i do kurczaka w
> galarecie i do ryby

Kurczaka, ryby i nóżki w galarecie kiedyś jadałem z octem, później, po tym
jak jadałem obiadki w domu, gdzie ocet (spirytusowy) dolewano nawet, aby
zakwasić zupę (brrrr), tylko i wyłącznie skropione cytryną.
A Twoją i Waldemara propozycję wypróbuję, bo jeszcze nie miałem okazji.

--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-13 10:12:44

Temat: Re: Barszczyk hehehe
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora



Piotr Kosela:

>>albo z sosem majonezowo-jogurtowym. Tylko ja nie lubię.
>
>
> Nie brzmi to zachęcająco, ale trzeba będzie spróbować przy okazji.
> Tak po prostu majonez zamieszany z jogurtem naturalnym?

tak, do tego trochę pieprzu i soli do smaku, można dodać inne przyprawy,
jak się lubi. Tylko ta niemiecka galaretka (do której się ten sos
stosuje) jest bardziej twarda i "mięsna". Coś pomiędzy polską galaretką
i jasnym salcesonem.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4 . 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Do czego ziola prowansalskie?
Kolacja ze swiecami
Sprostowanie z PWSZ w Chełmie
Potrawa z dziecinstwa
pomysl na salatke z wedzonego pstraga

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »