Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Beef steki w ciescie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Beef steki w ciescie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-05-20 21:15:45

Temat: Beef steki w ciescie
Od: "Paul" <p...@p...ch> szukaj wiadomości tego autora

Oto i bardzo fajny przepis na danie miesne zapieczone w ciescie.
(przetlumaczone z fr.rec.cuisine za pozwoleniem autorki)

Na 4 osoby

Ciasto :
200gr maki
100gr masla
szczypta proszku do ciasta
1 jajko
woda, sol

Mieso
4 steki po 100 gr
100gr boczku wedzonego w cieniutkich plasterkach
6 plasterkow boczku chudego (bacon)
2 lyzeczki musztardy z estragonem
(ja uzylem zwyklej grubej musztardy zmieszanej z proszkiem estragonu)
tymianek, pietruszka, cerfeuil, sol pieprz bialy

Zrobic ciasto i wylozyc nim foremke idaca do pieca
Wylozyc centrum ciasta boczkiem
polozyc nan pierwszy stek (sol,pieprz) posmarowac musztarda i przykryc dwoma
plasterkami boczku chudego
Powtorzyc te operacje 3 razy, az caly material bedzie uzyty
Teraz zamknac ciasto dobrze klejac boki. Podziurawic ciasto wykalaczka, albo
zeby bylo ladniej zrobic kominek albo dwa.
Posmarowac jajkiem aby bylo zlociutkie po wyjeciu z pieca
Piec ok 30 minut az jasny sos zacznie sie ukazywac.
Podawac z czy wola ale do kieliszkow polecam wlanie dobrego czerwonego wina
Smacznego !

--
Amicalement
Paul Urstein




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Frytkownica - jaka najlepsza?
!!!! NOWA STRONA !!!!
Home sweet Home...
Roladki cielęce w białym winie
dziki czosnek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »