Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Belriso

Grupy

Szukaj w grupach

 

Belriso

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-01-23 22:21:26

Temat: Belriso
Od: k...@b...gnet.pl (Mała) szukaj wiadomości tego autora

Czy wiecie, jak zrobic ryz na mleku, aby smakiem i wygladem przypominal ten
firmy Belriso? One sa jakos zageszczane i tak przyprawione, ze prawie wcale
nie czuc smaku ryzu.
Jak zrobic, rzadka polewe czekoladowa. Taka, aby mozna bylo dodac do tego
ryzu i np. do lodow.

Mała



--
Prezentacja oferty i sprzedaz produktow Twojej firmy w Centrum e-biznesu
teraz za niecala zlotowke dziennie!
KLIKNIJ I ZAMOW http://www.getin.pl/centrum/es_logon.asp


--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-01-24 07:40:30

Temat: Re: Belriso
Od: "Agnieszka" <a...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja robie tak:

* gotuje ryz w torebkach w oslodzonej wodzie. Ugotowany wkladam do malego
garnka i ten maly garnet wkladam do duzego w wrzatkiem. Gotuje to 2 w 1 pod
przykryciem i podlewam obficie slodka smietanka i dodaje lyzke masla. Trzeba
z wyczuciem co jakis czas odparowac wode z ryzu, aby mial konsystencje
Belriso. Gotuje okolo 1 godziny oba garnki i po ugotowaniu doprawiam cucrem,
cukrem waniliowym i niekiedy cynamonem.

A polewa - troszke kompotu i lyzke dzemy miksujesz mikserem z koncowka do
coctailu (polecam dzem MATERNE truskawkowo-poziomkowy).

Na tym deserze wychowal sie moj synek,a receptura pochodzi od mojej babci.

Agnieszka



Użytkownik Mała <k...@b...gnet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:021801c0858b$0076ade0$c4584cd5@ppp...
> Czy wiecie, jak zrobic ryz na mleku, aby smakiem i wygladem przypominal
ten
> firmy Belriso? One sa jakos zageszczane i tak przyprawione, ze prawie
wcale
> nie czuc smaku ryzu.
> Jak zrobic, rzadka polewe czekoladowa. Taka, aby mozna bylo dodac do tego
> ryzu i np. do lodow.
>
> Mała
>
>
>
> --
> Prezentacja oferty i sprzedaz produktow Twojej firmy w Centrum e-biznesu
> teraz za niecala zlotowke dziennie!
> KLIKNIJ I ZAMOW http://www.getin.pl/centrum/es_logon.asp
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-24 17:37:40

Temat: Re: Belriso
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Mała <k...@b...gnet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:021801c0858b$0076ade0$c4584cd5@ppp...
> Czy wiecie, jak zrobic ryz na mleku, aby smakiem i wygladem przypominal
ten
> firmy Belriso? One sa jakos zageszczane i tak przyprawione, ze prawie
wcale
> nie czuc smaku ryzu.
> Jak zrobic, rzadka polewe czekoladowa. Taka, aby mozna bylo dodac do tego
> ryzu i np. do lodow.
>
> Mała
>
>
>
> --
> Prezentacja oferty i sprzedaz produktow Twojej firmy w Centrum e-biznesu
> teraz za niecala zlotowke dziennie!
> KLIKNIJ I ZAMOW http://www.getin.pl/centrum/es_logon.asp
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia


ja gotowauam platki ryzowe w mleku poprostu
tyle ze wieksza ilosc tych platlkow trzeba dodac, troche cukru, cukru
waniliowego i koniecznie szczypte soli:)
a potem to juz jak kto woli, moga byc faktycznie owoce z kompotu, albo
mrozone truskawki, albo troche masla czekoladowo-orzwechowego , tego co sie
na kanapki smaruje:)

a rzedka polewa czekoladowa.... w skzole robilismy zawsze wg przepisu: tyle
samo cukru co tluszczu [zawsze margaryne dawalismy], na kostke margaryny
trzy lyzki cukru i dwie kakao tego czarnego i pol szklanki wody
wszystko gotowac nonstop mieszajonc az uzyska sie porzadana gestosc
mieszanie nadaje jej pozniej puszystosc:) jest poprostu pycha:)
a zeby wyszua rzadka trzeba troche mniej gotowac, mniej wody odparowane -
konsystencja luzniejsza
nie mozna tez przesadzic z gotowaniem, bo sie zcukrzy jak bydzie za gesta
no tyle
smacznego
--
pozdry Monika



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-24 21:14:42

Temat: Re: Belriso
Od: busek <b...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam serdecznie

Nie ma sie co ludzic , iz uda nam sie w warunkach domowych zrobic podobna rzecz
ddo tej kupionej w sklepie moze byc gorsza lepsza ale nia taka sama nawet jak
bedzie inna w smaku to na pewno bedzie ZDROWSZA
nie jsetem maniakiem zdrowej zywnosci ale naleszy wiedziec iz wartosci smakowe
wiekszosci produktow
to efekt dzialania czystej chemii rozne wznacniacze smakow zapachow sztuczne
barwniki utrwalacze konsrewanty itp itd kiedys byla dyskusja na temat pewnych
artykolow spozywczych i wyszedl taki oto przepis

wezmy wode to postawa potem troche ..............., troche...................,
50 ml............. i tak dalej

................=zwiazek chemiczny taki jak np pirosiarczyn sodu (wzmacniacz
aromatu) benzoesan sodu(konserwant) itd itp

Mała napisał(a):

> Czy wiecie, jak zrobic ryz na mleku, aby smakiem i wygladem przypominal ten
> firmy Belriso? One sa jakos zageszczane i tak przyprawione, ze prawie wcale
> nie czuc smaku ryzu.
> Jak zrobic, rzadka polewe czekoladowa. Taka, aby mozna bylo dodac do tego
> ryzu i np. do lodow.
>
> Mała
>
>
> --
> Prezentacja oferty i sprzedaz produktow Twojej firmy w Centrum e-biznesu
> teraz za niecala zlotowke dziennie!
> KLIKNIJ I ZAMOW http://www.getin.pl/centrum/es_logon.asp
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Sos ostry do lez
Krem sułtański
Boston Cream Pie
racuchy
Suszone jabłka igruszki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »