Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Belriso
Date: Wed, 24 Jan 2001 18:37:40 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 46
Message-ID: <94n41i$4ot$1@news.tpi.pl>
References: <021801c0858b$0076ade0$c4584cd5@ppp>
NNTP-Posting-Host: caf-adm.artcom.pl
X-Trace: news.tpi.pl 980358002 4893 195.205.186.34 (24 Jan 2001 17:40:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 24 Jan 2001 17:40:02 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-I-Am-Sorry: For my broken newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Belriso
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41877
Ukryj nagłówki
Użytkownik Mała <k...@b...gnet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:021801c0858b$0076ade0$c4584cd5@ppp...
> Czy wiecie, jak zrobic ryz na mleku, aby smakiem i wygladem przypominal
ten
> firmy Belriso? One sa jakos zageszczane i tak przyprawione, ze prawie
wcale
> nie czuc smaku ryzu.
> Jak zrobic, rzadka polewe czekoladowa. Taka, aby mozna bylo dodac do tego
> ryzu i np. do lodow.
>
> Mała
>
>
>
> --
> Prezentacja oferty i sprzedaz produktow Twojej firmy w Centrum e-biznesu
> teraz za niecala zlotowke dziennie!
> KLIKNIJ I ZAMOW http://www.getin.pl/centrum/es_logon.asp
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
ja gotowauam platki ryzowe w mleku poprostu
tyle ze wieksza ilosc tych platlkow trzeba dodac, troche cukru, cukru
waniliowego i koniecznie szczypte soli:)
a potem to juz jak kto woli, moga byc faktycznie owoce z kompotu, albo
mrozone truskawki, albo troche masla czekoladowo-orzwechowego , tego co sie
na kanapki smaruje:)
a rzedka polewa czekoladowa.... w skzole robilismy zawsze wg przepisu: tyle
samo cukru co tluszczu [zawsze margaryne dawalismy], na kostke margaryny
trzy lyzki cukru i dwie kakao tego czarnego i pol szklanki wody
wszystko gotowac nonstop mieszajonc az uzyska sie porzadana gestosc
mieszanie nadaje jej pozniej puszystosc:) jest poprostu pycha:)
a zeby wyszua rzadka trzeba troche mniej gotowac, mniej wody odparowane -
konsystencja luzniejsza
nie mozna tez przesadzic z gotowaniem, bo sie zcukrzy jak bydzie za gesta
no tyle
smacznego
--
pozdry Monika
|