Data: 2001-01-24 17:37:40
Temat: Re: Belriso
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Mała <k...@b...gnet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:021801c0858b$0076ade0$c4584cd5@ppp...
> Czy wiecie, jak zrobic ryz na mleku, aby smakiem i wygladem przypominal
ten
> firmy Belriso? One sa jakos zageszczane i tak przyprawione, ze prawie
wcale
> nie czuc smaku ryzu.
> Jak zrobic, rzadka polewe czekoladowa. Taka, aby mozna bylo dodac do tego
> ryzu i np. do lodow.
>
> Mała
>
>
>
> --
> Prezentacja oferty i sprzedaz produktow Twojej firmy w Centrum e-biznesu
> teraz za niecala zlotowke dziennie!
> KLIKNIJ I ZAMOW http://www.getin.pl/centrum/es_logon.asp
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
ja gotowauam platki ryzowe w mleku poprostu
tyle ze wieksza ilosc tych platlkow trzeba dodac, troche cukru, cukru
waniliowego i koniecznie szczypte soli:)
a potem to juz jak kto woli, moga byc faktycznie owoce z kompotu, albo
mrozone truskawki, albo troche masla czekoladowo-orzwechowego , tego co sie
na kanapki smaruje:)
a rzedka polewa czekoladowa.... w skzole robilismy zawsze wg przepisu: tyle
samo cukru co tluszczu [zawsze margaryne dawalismy], na kostke margaryny
trzy lyzki cukru i dwie kakao tego czarnego i pol szklanki wody
wszystko gotowac nonstop mieszajonc az uzyska sie porzadana gestosc
mieszanie nadaje jej pozniej puszystosc:) jest poprostu pycha:)
a zeby wyszua rzadka trzeba troche mniej gotowac, mniej wody odparowane -
konsystencja luzniejsza
nie mozna tez przesadzic z gotowaniem, bo sie zcukrzy jak bydzie za gesta
no tyle
smacznego
--
pozdry Monika
|