Data: 2001-01-24 21:14:42
Temat: Re: Belriso
Od: busek <b...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam serdecznie
Nie ma sie co ludzic , iz uda nam sie w warunkach domowych zrobic podobna rzecz
ddo tej kupionej w sklepie moze byc gorsza lepsza ale nia taka sama nawet jak
bedzie inna w smaku to na pewno bedzie ZDROWSZA
nie jsetem maniakiem zdrowej zywnosci ale naleszy wiedziec iz wartosci smakowe
wiekszosci produktow
to efekt dzialania czystej chemii rozne wznacniacze smakow zapachow sztuczne
barwniki utrwalacze konsrewanty itp itd kiedys byla dyskusja na temat pewnych
artykolow spozywczych i wyszedl taki oto przepis
wezmy wode to postawa potem troche ..............., troche...................,
50 ml............. i tak dalej
................=zwiazek chemiczny taki jak np pirosiarczyn sodu (wzmacniacz
aromatu) benzoesan sodu(konserwant) itd itp
Mała napisał(a):
> Czy wiecie, jak zrobic ryz na mleku, aby smakiem i wygladem przypominal ten
> firmy Belriso? One sa jakos zageszczane i tak przyprawione, ze prawie wcale
> nie czuc smaku ryzu.
> Jak zrobic, rzadka polewe czekoladowa. Taka, aby mozna bylo dodac do tego
> ryzu i np. do lodow.
>
> Mała
>
>
> --
> Prezentacja oferty i sprzedaz produktow Twojej firmy w Centrum e-biznesu
> teraz za niecala zlotowke dziennie!
> KLIKNIJ I ZAMOW http://www.getin.pl/centrum/es_logon.asp
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|