Data: 2001-01-24 07:40:30
Temat: Re: Belriso
Od: "Agnieszka" <a...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja robie tak:
* gotuje ryz w torebkach w oslodzonej wodzie. Ugotowany wkladam do malego
garnka i ten maly garnet wkladam do duzego w wrzatkiem. Gotuje to 2 w 1 pod
przykryciem i podlewam obficie slodka smietanka i dodaje lyzke masla. Trzeba
z wyczuciem co jakis czas odparowac wode z ryzu, aby mial konsystencje
Belriso. Gotuje okolo 1 godziny oba garnki i po ugotowaniu doprawiam cucrem,
cukrem waniliowym i niekiedy cynamonem.
A polewa - troszke kompotu i lyzke dzemy miksujesz mikserem z koncowka do
coctailu (polecam dzem MATERNE truskawkowo-poziomkowy).
Na tym deserze wychowal sie moj synek,a receptura pochodzi od mojej babci.
Agnieszka
Użytkownik Mała <k...@b...gnet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:021801c0858b$0076ade0$c4584cd5@ppp...
> Czy wiecie, jak zrobic ryz na mleku, aby smakiem i wygladem przypominal
ten
> firmy Belriso? One sa jakos zageszczane i tak przyprawione, ze prawie
wcale
> nie czuc smaku ryzu.
> Jak zrobic, rzadka polewe czekoladowa. Taka, aby mozna bylo dodac do tego
> ryzu i np. do lodow.
>
> Mała
>
>
>
> --
> Prezentacja oferty i sprzedaz produktow Twojej firmy w Centrum e-biznesu
> teraz za niecala zlotowke dziennie!
> KLIKNIJ I ZAMOW http://www.getin.pl/centrum/es_logon.asp
>
>
> --
> Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|