| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-25 12:50:49
Temat: Re: Boczek
Użytkownik "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> napisał w
wiadomości news:d4ia20$k2g$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Ja ostatnio robilem wspanialy boczek z majerankiem, czosnkiem, tymiankiem
+
> sol pieprz. Pieklem w woreczkach do pieczenia. Boczek byl z koscia i
> wyszedl PALCE LIZAC!
Ja naszpikowałabym boczek czosnkeim, taki szpikowany smakuje najlepiej.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-25 13:31:46
Temat: Re: BoczekUżytkownik domin napisał:
> Witam
> Potrzebuje rad i przepisów jak upiec boczek. Kupiłam wczoraj kilo boczku i
> naszła mnie ochota na upieczeniee go.Myślałam o prodiżu, co wy na to?, ale
> zastanawiam się nad przyprawami.
> Z góry dziękuje za wszelkie rady.
> Pozdrawiam
>
Marynata:
Klasyk
soli 2 łyżki
pieprzu ziołowego 2 łyżki
3 ząbki czosnku
pieprz biały tłuczony 1-2 łyżki
oliwa z oliwek
wymiesza i upackac boczunio nasz serdeczny, zostawic na 2 dni w chłodku
niezapominajac o pieszczeniu go, czyli potrząsnąc pudłem trzeba co czas
pewien
W foliał pieczeniowy i na 1h 20 +/-
Boczkowi nie szkodzi ostrośc, więc można kajeńskiego łyżeczkę też dodac.
Boczunio dobry upiekłem posypując jakąś ostrą żółtą indyjską Maasalą,
eksperyment się powiódł.
Fajny jest w kajeńskim i w soli.
Dobry i wesoło żółciutki w kurkumie czosnku i soli.
Boczek trudno schrzanic! Bo dobry jest boczunio.
Tomaso
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |