Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Boczek

Grupy

Szukaj w grupach

 

Boczek

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-04-24 17:07:45

Temat: Boczek
Od: "domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Potrzebuje rad i przepisów jak upiec boczek. Kupiłam wczoraj kilo boczku i
naszła mnie ochota na upieczeniee go.Myślałam o prodiżu, co wy na to?, ale
zastanawiam się nad przyprawami.
Z góry dziękuje za wszelkie rady.
Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-04-24 17:25:53

Temat: Re: Boczek
Od: "Agata" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d4gjon$eu4$1@news.onet.pl...
> Witam
> Potrzebuje rad i przepisów jak upiec boczek. Kupiłam wczoraj kilo boczku i
> naszła mnie ochota na upieczeniee go.Myślałam o prodiżu, co wy na to?, ale
> zastanawiam się nad przyprawami.
> Z góry dziękuje za wszelkie rady.
> Pozdrawiam

...mozesz isc w polskosc i zasypac go solidnie majerankiem, oblozyc
nieobranymi glowkami czosnku przekrojonymi na pol i niechaj sie pieka
obok...raz ze dadza aromatu dwa ze potem wygrzebiesz z nich purre czosnkowe
i bedziesz je mogla uzycjak smarowidlo na chleb pod boczek lub jako dodatek
(swietne do ubitych ziemniakow do wymieszania)

ja za majerankiem nie szaleje wiec pewnie potraktowalabym boczek w inna
strone...swiezym rozmarynem i grubo tłuczonym pieprzem...nawrzucala sliwek
suszonych i cwiartek jablek dookola....potem zmiksowala owoce z rozmarynem i
kawalkiem pieczonego czosnku i znowu podala jako dodatek do plastrow
boczku...

ale ja tu bardziej o dodatkach niz samym boczku ;)

agataw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-24 17:32:32

Temat: Re: Boczek
Od: tapta <t...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

domin napisał(a):
> Witam
> Potrzebuje rad i przepisów jak upiec boczek. Kupiłam wczoraj kilo boczku i
> naszła mnie ochota na upieczeniee go.Myślałam o prodiżu, co wy na to?, ale
> zastanawiam się nad przyprawami.
> Z góry dziękuje za wszelkie rady.

Jak ja piekę boczek, to najchętniej taki kawał co da się zwinąc w rulon
i robię roladę. Przyprawiam ją obficie solą, pieprzem, potwornymi
ilościami czosnku i tymiankiem. Potem zwijam i piekę.

--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-24 17:55:29

Temat: Re: Boczek
Od: "Pan Henio" <p...@...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d4gjon$eu4$1@news.onet.pl...
> Witam
> Potrzebuje rad i przepisów jak upiec boczek. Kupiłam wczoraj kilo boczku i
> naszła mnie ochota na upieczeniee go.Myślałam o prodiżu, co wy na to?, ale
> zastanawiam się nad przyprawami.
> Z góry dziękuje za wszelkie rady.
>
Można zupełnie najzwyczajniej. Poslić i odstawić na trochę. Zeszklić cebulkę
i obłożyć. Włożyć do garnka i w garnku na gazie wolno dusić. Potem, gdy jest
już gotowy obłożyć posiekanym czosnkiem. Czosnek potem stajesię zielony. Tak
na marginesie dlaczego?
Pan Henio


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-24 18:28:39

Temat: Re: Boczek
Od: tapta <t...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pan Henio napisał(a):
>Tak
> na marginesie dlaczego?

To juz bylo, ale nie pamietam wnioskow. Tak to juz jest :)

--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-24 18:36:59

Temat: Re: Boczek
Od: "Agata" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "tapta" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d4gomp$78u$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Pan Henio napisał(a):
> >Tak
> > na marginesie dlaczego?
>
> To juz bylo, ale nie pamietam wnioskow. Tak to juz jest :)

hahaha...dokladnie tak! :)
sama mialam ten problem...szukalam odpowiedzi...generalnie cos tam
dostalam...bardzo sprzeczne...nawet zaczelam tutaj pisac odpowiedz ale
natychmiast zrozumialam ze nic nie wiem...:)

nie pamietam wnioskow bo byly jak gdybanie...

agataw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-24 20:25:22

Temat: Re: Boczek
Od: "nightmen" <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wszystkie przepisy są dobre ale najlepiej pokroić go w plastry popaprykować
, posolić , popieprzyć i usmażyć na takiej to patelni
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49354020
Pozdrawiam JULIUSZ


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-25 05:11:12

Temat: Re: Boczek
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 24 Apr 2005 22:25:22 +0200, Waćpanna lub Waćpan *nightmen*, w
wiadomości news:<news:d4gvab$k74$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:

> Wszystkie przepisy są dobre ale najlepiej pokroić go w plastry popaprykować
> , posolić , popieprzyć i usmażyć na takiej to patelni
> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49354020
> Pozdrawiam JULIUSZ

a Ty znowu swoje. Ty nie lubisz tego konta na allegro, prawda?
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-25 07:05:56

Temat: Re: Boczek
Od: "AMM" <malotanna@remove_me.poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "domin" napisał w wiadomości

> zastanawiam się nad przyprawami.

Pyszny jest, jak posypie sie go jeszcze kminkiem.

AMM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-25 08:29:26

Temat: Re: Boczek
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja ostatnio robilem wspanialy boczek z majerankiem, czosnkiem, tymiankiem +
sol pieprz. Pieklem w woreczkach do pieczenia. Boczek byl z koscia i
wyszedl PALCE LIZAC!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

dobra pizza
POMOCY !!! ... ciasto nalesnikowe ... nieco inne ...
miary i wagi w przepisach - pomocy
pasztet
witam!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »