Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not-for-mail
From: "Agata" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <d4gjon$eu4$1@news.onet.pl>
Subject: Re: Boczek
Date: Sun, 24 Apr 2005 19:25:53 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 0516-7, 2005-04-22), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Lines: 26
Message-ID: <426bd3e4$0$27751$f69f905@mamut2.aster.pl>
NNTP-Posting-Date: 24 Apr 2005 17:14:13 GMT
NNTP-Posting-Host: 62.121.120.92
X-Trace: 1114362853 mamut2.aster.pl 27751 62.121.120.92:4170
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:238101
Ukryj nagłówki
Użytkownik "domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d4gjon$eu4$1@news.onet.pl...
> Witam
> Potrzebuje rad i przepisów jak upiec boczek. Kupiłam wczoraj kilo boczku i
> naszła mnie ochota na upieczeniee go.Myślałam o prodiżu, co wy na to?, ale
> zastanawiam się nad przyprawami.
> Z góry dziękuje za wszelkie rady.
> Pozdrawiam
...mozesz isc w polskosc i zasypac go solidnie majerankiem, oblozyc
nieobranymi glowkami czosnku przekrojonymi na pol i niechaj sie pieka
obok...raz ze dadza aromatu dwa ze potem wygrzebiesz z nich purre czosnkowe
i bedziesz je mogla uzycjak smarowidlo na chleb pod boczek lub jako dodatek
(swietne do ubitych ziemniakow do wymieszania)
ja za majerankiem nie szaleje wiec pewnie potraktowalabym boczek w inna
strone...swiezym rozmarynem i grubo tłuczonym pieprzem...nawrzucala sliwek
suszonych i cwiartek jablek dookola....potem zmiksowala owoce z rozmarynem i
kawalkiem pieczonego czosnku i znowu podala jako dodatek do plastrow
boczku...
ale ja tu bardziej o dodatkach niz samym boczku ;)
agataw
|