Data: 2005-04-24 17:25:53
Temat: Re: Boczek
Od: "Agata" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d4gjon$eu4$1@news.onet.pl...
> Witam
> Potrzebuje rad i przepisów jak upiec boczek. Kupiłam wczoraj kilo boczku i
> naszła mnie ochota na upieczeniee go.Myślałam o prodiżu, co wy na to?, ale
> zastanawiam się nad przyprawami.
> Z góry dziękuje za wszelkie rady.
> Pozdrawiam
...mozesz isc w polskosc i zasypac go solidnie majerankiem, oblozyc
nieobranymi glowkami czosnku przekrojonymi na pol i niechaj sie pieka
obok...raz ze dadza aromatu dwa ze potem wygrzebiesz z nich purre czosnkowe
i bedziesz je mogla uzycjak smarowidlo na chleb pod boczek lub jako dodatek
(swietne do ubitych ziemniakow do wymieszania)
ja za majerankiem nie szaleje wiec pewnie potraktowalabym boczek w inna
strone...swiezym rozmarynem i grubo tłuczonym pieprzem...nawrzucala sliwek
suszonych i cwiartek jablek dookola....potem zmiksowala owoce z rozmarynem i
kawalkiem pieczonego czosnku i znowu podala jako dodatek do plastrow
boczku...
ale ja tu bardziej o dodatkach niz samym boczku ;)
agataw
|