Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Cannelloni z tuńczykiem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Cannelloni z tuńczykiem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-29 11:54:28

Temat: Cannelloni z tuńczykiem
Od: "MauaM" <m...@d...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kochani
Mam zlecenie na wykonanie ww. cannelloni. Mam pewną wizję wykonania potrawy,
ale liczę jeszcze na wasze sugestie.
Rurki chcę nafaszerować mięskiem tuńczyka, myślę o wzbogaceniu tego
czosnkiem, natką i serem żółtym tartym. Tylko oczy sam farsz nie będzie za
suchy?
Bo sosem pomidorowym chcę polać tylko z zewnątrz, tzn. kluseczki już ułożone
w naczyniu.
Co radzicie?
I jeszcze pytanie: czy lepiej użyć suchych rurek cannelloni czy też jak
robią niektórzy wykonać je własnoręcznie z podgotowanych płatów lazanii?
Kolacja ma być dziś wieczorem, wiec niecierpliwie czekam na sugestie.
MauaM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-29 12:10:50

Temat: Re: Cannelloni z tuńczykiem
Od: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Kochani
> Mam zlecenie na wykonanie ww. cannelloni. Mam pewną wizję wykonania potrawy,
> ale liczę jeszcze na wasze sugestie.
> Rurki chcę nafaszerować mięskiem tuńczyka, myślę o wzbogaceniu tego
> czosnkiem, natką i serem żółtym tartym. Tylko oczy sam farsz nie będzie za
> suchy?
> Bo sosem pomidorowym chcę polać tylko z zewnątrz, tzn. kluseczki już ułożone
> w naczyniu.
> Co radzicie?
> I jeszcze pytanie: czy lepiej użyć suchych rurek cannelloni czy też jak
> robią niektórzy wykonać je własnoręcznie z podgotowanych płatów lazanii?
> Kolacja ma być dziś wieczorem, wiec niecierpliwie czekam na sugestie.
> MauaM
>
>
Moim zdaniem beda za suche i dobrze byloby farsz wymieszac z odrobina
beszamelu. Jezeli chodzi rurki to ja najbardziej preferuje tzw podgotowane
czyli preboiled lub po niemiecku vorgekocht. Zdecydowanie latwiej je sie
faszeruje nawet przy uzyciu lyzeczki a nie rekawa czy strzykawy no i nie
trzeba ich wczesniej podgotowywac samemu. Po zapieczeniu takie rurki
zachowuja swoj ksztalt i wygladaja ardzo ozdobnie tylko trzeba pomietac by
sos mial odpowiednia wilgotnosc bo rurki chclona troche plynu

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gulasz z serc
gotowanie vs smazenie
Co zrobić z bryndzy
Naleśniki?
mustard powder

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »