« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-12 10:59:15
Temat: Chrupiący kurczakCo zrobić, by skórka na kurczaku pieczonym w całości i była chrupiąca.
Zawsze piekę kurczaka w ziołach (mąż uwielbia), ale nigdy skórka nie jest
chrupiąca. Odkrywam w połowie pieczenia naczynie w którym jest kurak i nic
to nie daje.
Pozdrawiam Dorunia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-12 11:45:52
Temat: Re: Chrupiący kurczak> Co zrobić, by skórka na kurczaku pieczonym w całości i była chrupiąca.
> Zawsze piekę kurczaka w ziołach (mąż uwielbia), ale nigdy skórka nie jest
> chrupiąca. Odkrywam w połowie pieczenia naczynie w którym jest kurak i nic
> to nie daje.
A ja w ogóle nie przykrywam naczynia, od razu piekę na odkrytej blaszcze
wychodzi chrupki
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-12 13:20:03
Temat: Re: Chrupiący kurczak
"Dorunia" <d...@w...pl> wrote in message news:9soa3f$3so$1@news.tpi.pl...
> Co zrobić, by skórka na kurczaku pieczonym w całości i była chrupiąca.
> Zawsze piekę kurczaka w ziołach (mąż uwielbia), ale nigdy skórka nie jest
> chrupiąca. Odkrywam w połowie pieczenia naczynie w którym jest kurak i nic
> to nie daje.
> Pozdrawiam Dorunia
Posmarować gęstą , kwasna śmietaną.
DominikaNM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-12 14:09:36
Temat: Re: Chrupiący kurczakBardzo dobry efekt daje posmarowanie kurczaka sosem sojowym
Pozdrowienia
Bask>
>"Dorunia" <d...@w...pl> wrote in message news:9soa3f$3so$1@news.tpi.pl...
>> Co zrobić, by skórka na kurczaku pieczonym w całości i była chrupiąca.
>> Zawsze piekę kurczaka w ziołach (mąż uwielbia), ale nigdy skórka nie jest
>> chrupiąca. Odkrywam w połowie pieczenia naczynie w którym jest kurak i nic
>> to nie daje.
>> Pozdrawiam Dorunia
>
>
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-12 17:28:32
Temat: Re: Chrupiący kurczakJa obsmażam kuraka na masełku lub w lekkiej panierze z papryki i mąki.
Piekę bez przykrycia i podczas pieczenia polewam powstającym sosikiem.
Pozdrawiam
Krzych
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-12 17:42:31
Temat: Re: Chrupiący kurczak>Ja obsmażam kuraka na masełku lub w lekkiej panierze z papryki i mąki.
>Piekę bez przykrycia i podczas pieczenia polewam powstającym sosikiem.
>Pozdrawiam
>Krzych
>
Lubie kurczaka upieczonego w kombiwarze, skorka moze nie jest rumiana (z
wygladu przypomina troche pergamin ; )) , ale dość wysuszona i chrupiąca gdyz
wiekszosc tluszczu sie wytapia i moge zagluszyc wyrzuty sumienia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-12 17:43:45
Temat: Re: Chrupiący kurczak>Ja obsmażam kuraka na masełku lub w lekkiej panierze z papryki i mąki.
>Piekę bez przykrycia i podczas pieczenia polewam powstającym sosikiem.
>Pozdrawiam
>Krzych
>
Lubie kurczaka upieczonego w kombiwarze, skorka moze nie jest rumiana (z
wygladu przypomina troche pergamin ; )) , ale dość wysuszona i chrupiąca gdyz
wiekszosc tluszczu sie wytapia i moge zagluszyc wyrzuty sumienia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-12 19:28:42
Temat: Re: Chrupiący kurczakpolej go obficie masłem i pod silny grill - musi wyjśc .... sos sojowy to ra
czej odważne roziwązania, dla tych, co lubią :. Chciałbym zobaczyc mine moje
j babci )))
V.
Użytkownik Dorunia <d...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych napisa
ł:9soa3f$3so$...@n...tpi.pl...
> Co zrobić, by skórka na kurczaku pieczonym w całości i była chrupiąca.
> Zawsze piekę kurczaka w ziołach (mąż uwielbia), ale nigdy skórka nie jest
> chrupiąca. Odkrywam w połowie pieczenia naczynie w którym jest kurak i nic
> to nie daje.
> Pozdrawiam Dorunia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-13 05:48:27
Temat: Re: Chrupiący kurczakDanka wrote:
>>Co zrobić, by skórka na kurczaku pieczonym w całości i była chrupiąca.
>>Zawsze piekę kurczaka w ziołach (mąż uwielbia), ale nigdy skórka nie jest
>>chrupiąca. Odkrywam w połowie pieczenia naczynie w którym jest kurak i nic
>>to nie daje.
>>
>
> A ja w ogóle nie przykrywam naczynia, od razu piekę na odkrytej blaszcze
> wychodzi chrupki
Zakrywany czyni kurczaka bardzo soczystym, ja zazwyczaj odkrywam pod koniec,
wtedy czesciej polewam, czasami mozna tez zwiekszyc lekko temperature (ale
tym bardziej wtedy czesto polewac tluszczem z kurczaka).
pozdrawiam
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |