| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-06 07:59:19
Temat: Ciasta i temperaturyW zwiazku z otrzymanym na priva zapytaniem (czemuz to
wlasnie ja zostalam wybrana????), postanowilam odpisac na
grupe, bo moze jeszcze komus sie przyda. Informacje nie sa
ode mnie, tylko skopiowalam post buska z dn. 2001-04-12 . Ja
dodalam tylko to do czego sama nie moglam kiedys dojsc
czytajac starsze ksiazki kucharskie: jak nagrzany piekarnik
to ile stopni. Proponuje dodac do poradnika.
kruche 200-220 stopni ("srednio nagrzany")
drożdżowe 190-200 stopni
francuskie 220-240 stopni ("mocno nagrzany")
piernikowe 160 a po zwiekszeniu objetosci 180-200
biszkoptowe 170 a popd koniec pieczenia 180-200
biszkoptowo tłuszczowe 170-200
parzone(ptysiowe) 180-200
:-) Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-06 08:53:31
Temat: Re: Ciasta i temperaturyA poproszę jeszcze uzupełnienie dla kuchenek z termoobiegiem :-)))
Ja nigdy nie wiem jaką temperaturę ustawić... Zawsze jest za wysoka...
Pozdrawiam
Zuzanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-06 18:32:33
Temat: Re: Ciasta i temperatury
"Zuzanna Pazera" <z...@m...pl> wrote in message
news:9s88gi$2e$1@news.tpi.pl...
> A poproszę jeszcze uzupełnienie dla kuchenek z termoobiegiem :-)))
>
> Ja nigdy nie wiem jaką temperaturę ustawić... Zawsze jest za wysoka...
>
tak jest...
ponadto w niektórych kuchenkach nie ma termometru, a pokrętło od gazu
wyskalowane jest od 1 do 10. Chyba nie co 100 st. C ? 8-)))))
Pozdrawiam
Don Pablo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |