« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-23 12:06:15
Temat: Ciasto naleśnikowe do ryby- jak?Witam, kto mi pomoże? :)
Jak zrobić przepyszną chrupiącą panierkę do ryby (dorsz) z ciasta
naleśnikowego? Tzn. jakie dać proporcje i jak to wykonać żeby smakowało
podobnie do tych z nadmorskich smażalni?
Pozdrawiam
Jarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-23 12:55:04
Temat: Re: Ciasto naleśnikowe do ryby- jak?Służę pomocą:
Ciasto piwne
Szklanka jasnego piwa
2 szklanki wody
mąka
sól
proszek do pieczenia
Piwo zmieszać z wodą, dodać sól, dosypywać mąkę cały czas miksując tak aby
powstała konsystencja gęstej śmietany (można do niego dodać również przypraw
w postaci papryki, pieprzu, ziół itp)
I to wszystko
Życzę smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-24 12:03:14
Temat: Re: Ciasto naleśnikowe do ryby- jak?Dziękuję bardzo za przepis ale czy w tamtejszych smażalniach naprawdę robią
ciasto piwne?
Czy jest to przepis na alternatywną panierkę ? :)
Pozdrawiam
Jarek
>
> Piwo zmieszać z wodą, dodać sól, dosypywać mąkę cały czas miksując tak aby
> powstała konsystencja gęstej śmietany (można do niego dodać również
przypraw
> w postaci papryki, pieprzu, ziół itp)
> I to wszystko
> Życzę smacznego
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-25 10:55:42
Temat: Re: Ciasto naleśnikowe do ryby- jak?Ja czesto robie "zwykle" ciasto nalesnikowe (moze odrobine rzadsze) ale
dosyc pikantnie doprawione.
pozdrawiam! zbisa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |