| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-19 14:10:01
Temat: Co wegetarianie grilują?Czy macie może jakieś przepisy na warzywa lub nieskomplikowane potrawy
wegetariańskie z grilla?
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-19 14:54:53
Temat: Re: Co wegetarianie grilują?
Użytkownik Marta <p...@p...pol> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3b56f2dd$...@n...vogel.pl...
> Czy macie może jakieś przepisy na warzywa lub nieskomplikowane potrawy
> wegetariańskie z grilla?
>
> Marta
>
>
Kartofelki nieduże obrać, podgotować na półtwardo, posolone i pokoperczone
zapakować w sreberko posmarowane olejem (po 4-5 sztuk) i buch na grila.
Przekładać, sprawdzić kiedy dobre i wsuwać z sosem koperkowym.
Sos:
łycha chrzanu
łycha majonezu
jogurt naturalny
cukier do smaku
sól, biały pieprz
dużo posiekanego koperku
wybełtać, do lodówki
(proporcje można dowolnie zmieniać, ile smaków tyle przepisów)
Smacznego
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-19 16:06:31
Temat: Re: Co wegetarianie grilują?
sporo przepisow znajdziesz na www.puszkkka.vege.pl w kategorii "poza domem".
kilka z tych przepisow wyprobowalam i szczerze polecam czerwona papryke
uprzednio zmacerowana w takiej zaprawie z oliwy, octu, soli i cukru - bomba,
wszyscy mi wydzierali to z rak i palaszowali zostawiajac swoje kielbachy.
dobre sa tez ziemniaki nafaszerowane farszem z majeranku soli, czosnku i
cebuli.
a z deserow:
1. jablko wypelnione miodem, rodzynkami i cynamonem
2. banan wypelniony czekolada
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-19 16:12:48
Temat: Re: Co wegetarianie grilują?aha - i jeszcze czosnek - wrzucasz cala glowke i grillujesz - czosnek robi
sie slodkawy, traci cala swoja ostrosc, ma konsystencje masla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-20 07:16:24
Temat: Re: Co wegetarianie grilują?Użytkownik "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> napisał w wiadomości
news:9j6sl6$2i5$1@news.tpi.pl...
>
> Kartofelki nieduże obrać, podgotować na półtwardo, posolone i pokoperczone
> zapakować w sreberko posmarowane olejem (po 4-5 sztuk) i buch na grila.
> Przekładać, sprawdzić kiedy dobre i wsuwać z sosem koperkowym.
Ew. kartofelki nieduze ugotowac bez obierania, posmarowac olejem i
niezawijac w sreberka. Palaszowac (ze skorka) jak sie zrumienia np. z sosem
tzatziki.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |