| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-05-09 06:25:12
Temat: Re: Co z rabarbaru?Użytkownik Magdalena Bassett napisał:
> Co mozna zrobic z rabarbaru oprocz ciasta?
Kandyzować i miec na cały rok.
--
pa,Basiabjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-05-09 14:36:01
Temat: Re: Co z rabarbaru?Czesc!
Uzytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisal w wiadomosci
news:427AB7C3.2030401@olypen.com...
> Co mozna zrobic z rabarbaru oprocz ciasta? Probowalam dzem, ale taki
> jakis wyszedl nieciekawy.
Kolor stracil? Dodaj cytryny. Ja robie co roku (bez cytryny, bo mi
utrata koloru nie przeszkadza) i jest pycha. Wszystkim smakuje :]
A co jeszcze mozna? Np. placki w rabarbarem - pychota....(och, juz mi
w robaczym brzuszku zabulgotalo...)
Pozdrawiam,
robal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-05-09 20:15:46
Temat: Re: Co z rabarbaru?
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:427BD475.5030104@olypen.com...
> bauwer wrote:
>
>> A u mnie od lat największym powodzeniem cieszą się racuchy z rabarbarem
>> posypane cukrem pudrem. Najlepsze podobno na ciepło, ale nie wiem jak
>> smakują zimne, ponieważ to u mnie znika prawie prosto z patelni.
>> Poza tym rewelacyjny jest grubaśny drożdżak z rabarbarem i kruszonką, do
>> tego duuuuuuuużo mleka (też zjadamy jeszcze ciepły)
>>
>>
> Dziekuje wszystkim za pomysly. Zdecydowalam sie na dzem z pomaranczami i z
> truskawkami. Zobaczymy, o z tego wyjdzie, w ten weekend bede je robic.
> MB
A jak zrobić dobrą kruszonkę na takie ciacho drożdżowe?? Mnie zawsze wychdzi
twarde i spalone.............a nie mięciutkie i takie maślane........mniam.
Anna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-05-09 23:30:35
Temat: Re: Co z rabarbaru?pawelf wrote:
> A jak zrobić dobrą kruszonkę na takie ciacho drożdżowe?? Mnie zawsze
> wychdzi twarde i spalone.............a nie mięciutkie i takie
> maślane........mniam.
>
> Anna
>
>
Ja jestem pewnie jedyna osoba, ktora robi kruszonke z zoltkiem, ale co
mi tam...
Kruszonka na blache o wielkosci 22cm x 33 cm. Kruszonka przyklei sie do
ciasta, jesli ciasto sie posmaruje rozbitym bialkiem lub jajkiem po
urosnieciu, przed posypaniem kruszonka:
70 gr masla
70 gr cukru (1/3 szklanki)
80 gr maki (1/2 szklanki)
1 zoltko
Posiekac nozem, zarobic palcami, schlodzic az twarde, pokruszyc, posypac
ciasto.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-05-10 07:24:31
Temat: Re: Co z rabarbaru?bauwer napisał(a):
> A u mnie od lat największym powodzeniem cieszą się racuchy z rabarbarem
> posypane cukrem pudrem. Najlepsze podobno na ciepło, ale nie wiem jak smakują
> zimne, ponieważ to u mnie znika prawie prosto z patelni.
> Poza tym rewelacyjny jest grubaśny drożdżak z rabarbarem i kruszonką, do tego
> duuuuuuuużo mleka (też zjadamy jeszcze ciepły)
>
>
Dzięki za podpowiedź :). Zrobiłam wczoraj takie placki - racuszki z
rabarbarem, mój mąż skosztował, powiedział "Jak dla mnie za kwaśne", po
czym zjadł wszystkie do ostatniej okruszynki ;). Pyszne było.
--
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |