Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co z rabarbaru?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Co z rabarbaru?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-05-09 06:25:12

Temat: Re: Co z rabarbaru?
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Magdalena Bassett napisał:

> Co mozna zrobic z rabarbaru oprocz ciasta?

Kandyzować i miec na cały rok.
--
pa,Basiabjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-05-09 14:36:01

Temat: Re: Co z rabarbaru?
Od: "Gamon'" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc!

Uzytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisal w wiadomosci
news:427AB7C3.2030401@olypen.com...
> Co mozna zrobic z rabarbaru oprocz ciasta? Probowalam dzem, ale taki
> jakis wyszedl nieciekawy.
Kolor stracil? Dodaj cytryny. Ja robie co roku (bez cytryny, bo mi
utrata koloru nie przeszkadza) i jest pycha. Wszystkim smakuje :]
A co jeszcze mozna? Np. placki w rabarbarem - pychota....(och, juz mi
w robaczym brzuszku zabulgotalo...)

Pozdrawiam,
robal.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-05-09 20:15:46

Temat: Re: Co z rabarbaru?
Od: "pawelf" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:427BD475.5030104@olypen.com...
> bauwer wrote:
>
>> A u mnie od lat największym powodzeniem cieszą się racuchy z rabarbarem
>> posypane cukrem pudrem. Najlepsze podobno na ciepło, ale nie wiem jak
>> smakują zimne, ponieważ to u mnie znika prawie prosto z patelni.
>> Poza tym rewelacyjny jest grubaśny drożdżak z rabarbarem i kruszonką, do
>> tego duuuuuuuużo mleka (też zjadamy jeszcze ciepły)
>>
>>
> Dziekuje wszystkim za pomysly. Zdecydowalam sie na dzem z pomaranczami i z
> truskawkami. Zobaczymy, o z tego wyjdzie, w ten weekend bede je robic.
> MB


A jak zrobić dobrą kruszonkę na takie ciacho drożdżowe?? Mnie zawsze wychdzi
twarde i spalone.............a nie mięciutkie i takie maślane........mniam.

Anna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-05-09 23:30:35

Temat: Re: Co z rabarbaru?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora

pawelf wrote:

> A jak zrobić dobrą kruszonkę na takie ciacho drożdżowe?? Mnie zawsze
> wychdzi twarde i spalone.............a nie mięciutkie i takie
> maślane........mniam.
>
> Anna
>
>

Ja jestem pewnie jedyna osoba, ktora robi kruszonke z zoltkiem, ale co
mi tam...
Kruszonka na blache o wielkosci 22cm x 33 cm. Kruszonka przyklei sie do
ciasta, jesli ciasto sie posmaruje rozbitym bialkiem lub jajkiem po
urosnieciu, przed posypaniem kruszonka:

70 gr masla
70 gr cukru (1/3 szklanki)
80 gr maki (1/2 szklanki)
1 zoltko

Posiekac nozem, zarobic palcami, schlodzic az twarde, pokruszyc, posypac
ciasto.

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-05-10 07:24:31

Temat: Re: Co z rabarbaru?
Od: "aniared/A.L." <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

bauwer napisał(a):
> A u mnie od lat największym powodzeniem cieszą się racuchy z rabarbarem
> posypane cukrem pudrem. Najlepsze podobno na ciepło, ale nie wiem jak smakują
> zimne, ponieważ to u mnie znika prawie prosto z patelni.
> Poza tym rewelacyjny jest grubaśny drożdżak z rabarbarem i kruszonką, do tego
> duuuuuuuużo mleka (też zjadamy jeszcze ciepły)
>
>
Dzięki za podpowiedź :). Zrobiłam wczoraj takie placki - racuszki z
rabarbarem, mój mąż skosztował, powiedział "Jak dla mnie za kwaśne", po
czym zjadł wszystkie do ostatniej okruszynki ;). Pyszne było.

--
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co na niedzielnego kaca ;)
Kuchnia hiszpańska...
ser
Dlaczego surówke z marchewki skrapia sie olejem?
[Spam] No nie mogłem się powstrzymać

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »