« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-05-27 11:15:15
Temat: Co zrobic z bialkiem?zostalo mi bialka z 4 jajek. co mozna z niego zrobic do obiadu wylaczajac
panierke?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-05-27 11:43:33
Temat: Re: Co zrobic z bialkiem?
> zostalo mi bialka z 4 jajek. co mozna z niego zrobic do obiadu wylaczajac
> panierke?
>
Kupić truskawki, ubić pianę i zrobić mus :)
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-05-27 19:48:47
Temat: Re: Co zrobic z bialkiem?Kinga 'Słowotok' Macyszyn napisał(a):
>
>> zostalo mi bialka z 4 jajek. co mozna z niego zrobic do obiadu wylaczajac
>> panierke?
>>
> Kupić truskawki, ubić pianę i zrobić mus :)
>
>
>
A jak się robi taki mus? Ubija się białka z cukrem i dodaje zmuszone
truskawki :-)? Nie siądzie ta piana i nie zrobi się glut?
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-05-30 10:40:45
Temat: Re: Co zrobic z bialkiem?>>
> A jak się robi taki mus? Ubija się białka z cukrem i dodaje zmuszone
> truskawki :-)? Nie siądzie ta piana i nie zrobi się glut?
>
Jeszcze nie robiłam, ale mam przepisy z archiwum prk i wyglądają smacznie.
Generalnie są 2 wersje musów - z żelatyną i bez i zastanawiam się, czemu
funkcjonują dwa, chodzi o wersję dla mięsnych i jaroszy? W portalu
poświęconym dzieciom przepis na mus też jest bez żelatyny.
Podaję przepisy, jakie udało mi się wygooglać i proszę grupowiczów przy
okazji tego tematu o podpowiedź, któa wersja jest lepsza
Z żelatyną:
http://www.majkowscy.neostrada.pl/kuchnia/polska/d18
.html
Bez żelatyny:
http://kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=18&hm=pr/mu
Z białym serem (???? próbował ktoś?)
http://www.bajbus.pl/index.phtml?ids=niezbednik&kat=
przepisy&tmt=przepis&nr=21
A ten jest za to z mąką ziemniaczaną (więc pewnie wyjdzie coś na kształt
kisielu)
http://www.erodzice.com/przepisy_truskawkowe.php
No i sama teraz nie wiem, który będzie w smaku najlepszy - z żelatyną, czy
bez?
Wersja z serem w grę nie wchodzi :)
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-05-31 13:16:10
Temat: Re: Co zrobic z bialkiem?Kinga 'Słowotok' Macyszyn napisał(a):
>
> Z żelatyną:
> http://www.majkowscy.neostrada.pl/kuchnia/polska/d18
.html
>
> Bez żelatyny:
> http://kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=18&hm=pr/mu
>
> Z białym serem (???? próbował ktoś?)
> http://www.bajbus.pl/index.phtml?ids=niezbednik&kat=
przepisy&tmt=przepis&nr=21
>
>
> A ten jest za to z mąką ziemniaczaną (więc pewnie wyjdzie coś na kształt
> kisielu)
> http://www.erodzice.com/przepisy_truskawkowe.php
dzięki za linki, fajne te przepisy, muszę popróbować :-)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |