| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-17 11:25:01
Temat: Coś fajnego z piersi;)Witam wszystkich!!
Kupilam na obiadek pierś z kurczaka i tak bym chciala go ją oryginalnie
upichcić..
Tak myślę, czy by się nadawał do polania sos pomarańczowy:
- 3 pomarańcze,
łyżeczka masła,
łyżka mąki,
sól,
pieprz.
Masło roztopić w rondelku, wsypać mąkę, zrumienić na małym ogniu, wlać sok z
pomarańczy, ubijać bez przerwy
na dość dużym ogniu. Gdy sos zacznie bulgotać, zmniejszyć ogień, gotować 3 -
4 min. Zestawić z ognia, dodać 2 łyżeczki miąższu pomarańczy, doprawić solą
i pieprzem.
???
Ale może coś innego?
Pozdrawiam,
Anna z Wawy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-17 12:03:53
Temat: Re: Coś fajnego z piersi;)Polecam kotlety szarpane z kurczaka Maciusia the Great. Pychota po prostu:
http://tinyurl.com/zm8a
Ja zamiast majonezu i musztardy dodałam taką samą ilość jak w przepisie
jogurtu naturalnego, więc można pewnie i tak i tak.
--
KingAM
"things are not always as they seem to be"
* al pacino* recruit*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-17 12:54:41
Temat: Re: Coś fajnego z piersi;)
Użytkownik "Ania" <a...@R...pl> napisał w wiadomości
news:brpee8$s2v$1@inews.gazeta.pl...
> Kupilam na obiadek pierś z kurczaka i tak bym chciala go ją oryginalnie
> upichcić..
możesz zwyczajnie opanierować , dodając zamiast bułki tartej płatki
kukurydziane -wygląda ładnie i dobrze smakuje lub zrobić sos z pomidorów z
puszki i ananasa ( filety pokrojone w paski i podsmażone) , dodajesz sos i
razem posmażasz na patelni.
pozd.dorcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-17 14:04:51
Temat: Re: Coś fajnego z piersi;)On Wed, 17 Dec 2003 13:54:41 +0100 I had a dream that Dorcia
<d...@p...onet.pl> wrote:
Widząc temat "Coś fajnego z piersi;)" musiałem się długo zastanawiać,
czy to jeszcze pl.soc.dzieci, czy już pl.rec.kuchnia...
--
Grzegorz Janoszka odpowiadając POPRAW adres
UWAGA, mam specyficzne poczucie humoru! Na newsach wyrażam swoje prywatne
specyficzne poglądy, a nie moich byłych, obecnych i przyszłych pracodawców.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-17 16:38:33
Temat: Re: Coś fajnego z piersi;)
"Ania" <a...@R...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:brpee8$s2v$1@inews.gazeta.pl...
> Witam wszystkich!!
>
> Kupilam na obiadek pierś z kurczaka i tak bym chciala go ją oryginalnie
> upichcić..
> (...)
> Ale może coś innego?
>
> Pozdrawiam,
> Anna z Wawy
>
Z kurczaka albo indyka:
1. doprawic, usmazyc (czesto biore juz gotowe marynowane)
2. polozyc na piers plaster pomidora, listek bazylii i na to plaster
maozarelli (jesli piersi wieksze to wiecej plastow)
3. przykryc patelnie pokrywka i na malym ogniu smazyc az sie mozarella
zacznie rozplywac.
4. do powstalego sosiku dodac troszke smietany (slodka lub kwasna) a lyk
wina nie zaszkodzi
Polecam do tego Spätzle i brokuly
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-18 07:53:07
Temat: Re: Coś fajnego z piersi;)====
Rozbij piersi po folią na duże i cieńkie kotlety (nie mogą się
poprzerywać!), posól, popieprz, nałóż usmażone (na maśłe!) z papryką,
pieczarki i kawałek żółtego sera. Zawiń szczelnie zgrabną roladę. Obtocz w
jajku i bułce. Smaż na maśle na małym ogniu ok 20 min, obracając jak się
zrumieni.
- aby ser nie wylał się z nieszczelnej roladki trzeba miejsca zawinięcia
nasmarować jajkiem, które skleja szczelnie roladę,
- farsz z pieczarek i papryki powinien mieć wyraźny smak (sół, pieprz,
tymianek, estragon, sos sojowy),
- podaj z dobrym ryżem,
- można eksperymentować z różnymi sosami, (ostatnio polewałem brokułowym),
choć w zasadzie jest to danie bezsosowe :-}
wielkiego smacznego
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-18 10:46:28
Temat: Re: Coś fajnego z piersi;)polecam danie wlasnego pomysłu:
piersi pokroic w paski i podsmażyć (udusić) na jakimś lekim tluszczyku (np.
Kasia) doprawiając sola majerankiem i czosnkiem.
Do tego ugotować ryż na sypko (jak makaron) i pod koniec gotowania dodać
kukurydze z puszki (żeby nie była zimna). szybko i latwo; Paluszkilizać!!!
izabe
Użytkownik "Ania" <a...@R...pl> napisał w wiadomości
news:brpee8$s2v$1@inews.gazeta.pl...
> Witam wszystkich!!
>
> Kupilam na obiadek pierś z kurczaka i tak bym chciala go ją oryginalnie
> upichcić..
> Tak myślę, czy by się nadawał do polania sos pomarańczowy:
> - 3 pomarańcze,
> łyżeczka masła,
> łyżka mąki,
> sól,
> pieprz.
>
> Masło roztopić w rondelku, wsypać mąkę, zrumienić na małym ogniu, wlać sok
z
> pomarańczy, ubijać bez przerwy
> na dość dużym ogniu. Gdy sos zacznie bulgotać, zmniejszyć ogień, gotować
3 -
> 4 min. Zestawić z ognia, dodać 2 łyżeczki miąższu pomarańczy, doprawić
solą
> i pieprzem.
> ???
>
> Ale może coś innego?
>
> Pozdrawiam,
> Anna z Wawy
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |