| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-06 00:38:37
Temat: Czerwona papryka pieczona pod grylem w zalewieOastatnio kupilam grecki sloiczek z taka paryka. Pycha.
Czy ktos wie jak zrobic ta zalewe Wiem ze skladniki to woda , ocet, cukier i
sol. Pozdrowienia Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-07 10:37:05
Temat: Re: Czerwona papryka pieczona pod grylem w zalewie
Użytkownik "Maria Stewart" <k...@t...com.au> napisał w wiadomości
news:b6nsli$l5e$1@news.onet.pl...
> Oastatnio kupilam grecki sloiczek z taka paryka. Pycha.
> Czy ktos wie jak zrobic ta zalewe Wiem ze skladniki to woda , ocet,
cukier i
> sol. Pozdrowienia Maria
>
Musowo czosnek i extra vergine olive oil!
Do proporcji trzeba dojsc doswiadczalnie (chyba, ze ktos wie), za 3-4 razem
powinno byc o'key :-)
Robi to moj znajomy, ale za nic nie chce zdradzic przepisu (papryki piecze
w piekarniku i pozbawia skory i chyba plywaja w sloikach ziarenka pieprzu -
nie za duzo, to moze jedynie dla ozdoby?), ale z kazdej partii odstawia mi
litrowy sloiczek.
Pozdr.,
Adal
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-07 11:55:54
Temat: Re: Czerwona papryka pieczona pod grylem w zalewie
"adal" <a...@g...pl> wrote in message
news:b6rkgp$bgg$1@korweta.task.gda.pl...
>
> Użytkownik "Maria Stewart" <k...@t...com.au> napisał w wiadomości
> news:b6nsli$l5e$1@news.onet.pl...
> > Oastatnio kupilam grecki sloiczek z taka paryka. Pycha.
> > Czy ktos wie jak zrobic ta zalewe Wiem ze skladniki to woda , ocet,
> cukier i
> > sol. Pozdrowienia Maria
> >
>
> Musowo czosnek i extra vergine olive oil!
> Do proporcji trzeba dojsc doswiadczalnie (chyba, ze ktos wie), za 3-4
razem
> powinno byc o'key :-)
> Robi to moj znajomy, ale za nic nie chce zdradzic przepisu (papryki piecze
> w piekarniku i pozbawia skory i chyba plywaja w sloikach ziarenka
pieprzu -
> nie za duzo, to moze jedynie dla ozdoby?), ale z kazdej partii odstawia mi
> litrowy sloiczek.
> Pozdr.,
> Adal
>
>Dziekuje bardzo. Wiem te proporcje to najwazniejsze, ale dziekuje ze
podsuneles mi ze czonek i oliwa (ciekawe ze nie podaja tego jako skladnik).
Wiem ze papryki piecze sie w grillu az skorki beda czarne ale ta zalewa.
Probowlam nawet dac do google ale daja mi przepisy z papryka Pozdrowienia
Maria
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-07 19:04:37
Temat: Re: Czerwona papryka pieczona pod grylem w zalewie> Musowo czosnek i extra vergine olive oil!
> Do proporcji trzeba dojsc doswiadczalnie (chyba, ze ktos wie), za 3-4
razem
> powinno byc o'key :-)
> Robi to moj znajomy, ale za nic nie chce zdradzic przepisu (papryki piecze
> w piekarniku i pozbawia skory i chyba plywaja w sloikach ziarenka
pieprzu -
> nie za duzo, to moze jedynie dla ozdoby?), ale z kazdej partii odstawia mi
> litrowy sloiczek.
Ja podobna papryke robie w ten sposob: pieke w piekarniku czerwona
papryke(220C) az skora bedzie dobrze spieczona, nastepnie prosto z blachy,
goraca papryke laduje do reklamowki,zawiazuje ja i wsadzam do miski (puszcza
sok) i taki pakunek zostawiam przykryty recznikiem pare godzin (jak dobrze
przestygna w tej torebce to lepiej skora schodzi) jak sa zimne obieram
dokladnie ze skorek ,kroje w paski i mieszam z zalewa.Mozna jesc od razu ale
lepsze nastepnego dnia po przegryzieniu.
Zalewa:3 lyzki oleju,2 lyzki octu winnego,1 lyzka cukru, soli wg
uznania,rozgnieciony czosnek-duzo(kilka sporych zabkow)
Mam nadzieje ze troche pomoglam :-))
Pozdrawiam!
--
Olimpia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |