Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.ipartners.pl!news.polbox.pl!not-for-mail
From: "Olimpia" <o...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czerwona papryka pieczona pod grylem w zalewie
Date: Mon, 7 Apr 2003 21:04:37 +0200
Organization: TDC Internet Polska S.A.
Lines: 28
Message-ID: <b6si4i$579$1@news.polbox.pl>
References: <b6nsli$l5e$1@news.onet.pl> <b6rkgp$bgg$1@korweta.task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.186.70.155
X-Trace: news.polbox.pl 1049742290 5353 213.186.70.155 (7 Apr 2003 19:04:50 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Apr 2003 19:04:50 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:152143
Ukryj nagłówki
> Musowo czosnek i extra vergine olive oil!
> Do proporcji trzeba dojsc doswiadczalnie (chyba, ze ktos wie), za 3-4
razem
> powinno byc o'key :-)
> Robi to moj znajomy, ale za nic nie chce zdradzic przepisu (papryki piecze
> w piekarniku i pozbawia skory i chyba plywaja w sloikach ziarenka
pieprzu -
> nie za duzo, to moze jedynie dla ozdoby?), ale z kazdej partii odstawia mi
> litrowy sloiczek.
Ja podobna papryke robie w ten sposob: pieke w piekarniku czerwona
papryke(220C) az skora bedzie dobrze spieczona, nastepnie prosto z blachy,
goraca papryke laduje do reklamowki,zawiazuje ja i wsadzam do miski (puszcza
sok) i taki pakunek zostawiam przykryty recznikiem pare godzin (jak dobrze
przestygna w tej torebce to lepiej skora schodzi) jak sa zimne obieram
dokladnie ze skorek ,kroje w paski i mieszam z zalewa.Mozna jesc od razu ale
lepsze nastepnego dnia po przegryzieniu.
Zalewa:3 lyzki oleju,2 lyzki octu winnego,1 lyzka cukru, soli wg
uznania,rozgnieciony czosnek-duzo(kilka sporych zabkow)
Mam nadzieje ze troche pomoglam :-))
Pozdrawiam!
--
Olimpia
|