Data: 2003-04-07 11:55:54
Temat: Re: Czerwona papryka pieczona pod grylem w zalewie
Od: "Maria Stewart" <k...@t...com.au>
Pokaż wszystkie nagłówki
"adal" <a...@g...pl> wrote in message
news:b6rkgp$bgg$1@korweta.task.gda.pl...
>
> Użytkownik "Maria Stewart" <k...@t...com.au> napisał w wiadomości
> news:b6nsli$l5e$1@news.onet.pl...
> > Oastatnio kupilam grecki sloiczek z taka paryka. Pycha.
> > Czy ktos wie jak zrobic ta zalewe Wiem ze skladniki to woda , ocet,
> cukier i
> > sol. Pozdrowienia Maria
> >
>
> Musowo czosnek i extra vergine olive oil!
> Do proporcji trzeba dojsc doswiadczalnie (chyba, ze ktos wie), za 3-4
razem
> powinno byc o'key :-)
> Robi to moj znajomy, ale za nic nie chce zdradzic przepisu (papryki piecze
> w piekarniku i pozbawia skory i chyba plywaja w sloikach ziarenka
pieprzu -
> nie za duzo, to moze jedynie dla ozdoby?), ale z kazdej partii odstawia mi
> litrowy sloiczek.
> Pozdr.,
> Adal
>
>Dziekuje bardzo. Wiem te proporcje to najwazniejsze, ale dziekuje ze
podsuneles mi ze czonek i oliwa (ciekawe ze nie podaja tego jako skladnik).
Wiem ze papryki piecze sie w grillu az skorki beda czarne ale ta zalewa.
Probowlam nawet dac do google ale daja mi przepisy z papryka Pozdrowienia
Maria
|