Data: 2003-04-07 10:37:05
Temat: Re: Czerwona papryka pieczona pod grylem w zalewie
Od: "adal" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maria Stewart" <k...@t...com.au> napisał w wiadomości
news:b6nsli$l5e$1@news.onet.pl...
> Oastatnio kupilam grecki sloiczek z taka paryka. Pycha.
> Czy ktos wie jak zrobic ta zalewe Wiem ze skladniki to woda , ocet,
cukier i
> sol. Pozdrowienia Maria
>
Musowo czosnek i extra vergine olive oil!
Do proporcji trzeba dojsc doswiadczalnie (chyba, ze ktos wie), za 3-4 razem
powinno byc o'key :-)
Robi to moj znajomy, ale za nic nie chce zdradzic przepisu (papryki piecze
w piekarniku i pozbawia skory i chyba plywaja w sloikach ziarenka pieprzu -
nie za duzo, to moze jedynie dla ozdoby?), ale z kazdej partii odstawia mi
litrowy sloiczek.
Pozdr.,
Adal
|