Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Maria Stewart" <k...@t...com.au>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czerwona papryka pieczona pod grylem w zalewie
Date: Mon, 7 Apr 2003 21:55:54 +1000
Organization: news.onet.pl
Lines: 31
Sender: m...@p...onet.pl@ath1-56k-103.tpgi.com.au
Message-ID: <b6ron0$keu$1@news.onet.pl>
References: <b6nsli$l5e$1@news.onet.pl> <b6rkgp$bgg$1@korweta.task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: ath1-56k-103.tpgi.com.au
X-Trace: news.onet.pl 1049716256 20958 202.7.187.103 (7 Apr 2003 11:50:56 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Apr 2003 11:50:56 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:152101
Ukryj nagłówki
"adal" <a...@g...pl> wrote in message
news:b6rkgp$bgg$1@korweta.task.gda.pl...
>
> Użytkownik "Maria Stewart" <k...@t...com.au> napisał w wiadomości
> news:b6nsli$l5e$1@news.onet.pl...
> > Oastatnio kupilam grecki sloiczek z taka paryka. Pycha.
> > Czy ktos wie jak zrobic ta zalewe Wiem ze skladniki to woda , ocet,
> cukier i
> > sol. Pozdrowienia Maria
> >
>
> Musowo czosnek i extra vergine olive oil!
> Do proporcji trzeba dojsc doswiadczalnie (chyba, ze ktos wie), za 3-4
razem
> powinno byc o'key :-)
> Robi to moj znajomy, ale za nic nie chce zdradzic przepisu (papryki piecze
> w piekarniku i pozbawia skory i chyba plywaja w sloikach ziarenka
pieprzu -
> nie za duzo, to moze jedynie dla ozdoby?), ale z kazdej partii odstawia mi
> litrowy sloiczek.
> Pozdr.,
> Adal
>
>Dziekuje bardzo. Wiem te proporcje to najwazniejsze, ale dziekuje ze
podsuneles mi ze czonek i oliwa (ciekawe ze nie podaja tego jako skladnik).
Wiem ze papryki piecze sie w grillu az skorki beda czarne ale ta zalewa.
Probowlam nawet dac do google ale daja mi przepisy z papryka Pozdrowienia
Maria
|