« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-01 01:08:47
Temat: Czy sa w Polsce muszle makaronowe?Czy sa w Polsce takie wielkie muszle makaronowe albo tuby makaronowe,
ktore mozna nadziewac? A czy jest ser ricotta?
Jesli sa, to podam swietny przepis na obiad, ktory mozna zrobic
wczesniej i trzymac cieply.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-01 07:45:33
Temat: Re: Czy sa w Polsce muszle makaronowe?Magdalena Bassett wrote:
> Czy sa w Polsce takie wielkie muszle makaronowe albo tuby makaronowe,
> ktore mozna nadziewac? A czy jest ser ricotta?
> Jesli sa, to podam swietny przepis na obiad, ktory mozna zrobic
> wczesniej i trzymac cieply.
Jesli masz na mysli canelloni (tuby) to sa - muszle tez pewnie by sie
znalazly. Ricotte tez da sie kupic. Pliiiz podaj ten przepis, bo ja te
wielkie makarony uwielbiam!
Pozdrawiam
--
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-01 08:18:45
Temat: Re: Czy sa w Polsce muszle makaronowe?Hej.
Muszle na 100% sa. Robie takie nadziewane miesem mielonym i sosem
pieczarkowym :) Jesli chodzi o ser, to nie jestem pewna :)
Pozdrowiki :)
M.
Magdalena Bassett wrote:
>
> Czy sa w Polsce takie wielkie muszle makaronowe albo tuby makaronowe,
> ktore mozna nadziewac? A czy jest ser ricotta?
> Jesli sa, to podam swietny przepis na obiad, ktory mozna zrobic
> wczesniej i trzymac cieply.
> Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-01 11:51:50
Temat: Odp: Czy sa w Polsce muszle makaronowe?
Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> Czy sa w Polsce takie wielkie muszle makaronowe albo tuby makaronowe,
> ktore mozna nadziewac? A czy jest ser ricotta?
> Jesli sa, to podam swietny przepis na obiad, ktory mozna zrobic
> wczesniej i trzymac cieply.
> Magdalena Bassett
Tak naprawdę jeśli się troche poszuka to wszystkie te rzeczy można znaleźć.
Pozdrawiam,
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-01 13:28:50
Temat: Re: Czy sa w Polsce muszle makaronowe?
Magdalena Bassett wrote in message
<3...@w...net>...
>Czy sa w Polsce takie wielkie muszle makaronowe albo tuby
makaronowe,
>ktore mozna nadziewac? A czy jest ser ricotta?
Sa muszle i rury ;-)
A ser ricotta widuje regularnie w Carrefourze i w sieci sklepow
Mini-Europa w Warszawie. Prawdopodobnie w Billi tez jest.
Podaj Magdo, podaj! Juz nam slinka leci :-)
Pozdrawiam
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-01 14:45:02
Temat: Re: Czy sa w Polsce muszle makaronowe?In article <3...@w...net>, Magdalena Bassett wrote:
>Czy sa w Polsce takie wielkie muszle makaronowe albo tuby makaronowe,
>ktore mozna nadziewac? A czy jest ser ricotta?
>Jesli sa, to podam swietny przepis na obiad, ktory mozna zrobic
>wczesniej i trzymac cieply.
Są, osobiście nabyłam takie olbrzymie muszelki, mam zamiar nadziać, na
razie nie wiem czym. Chętnie skorzystam z propozycji.
Pozdrowienia
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-01 18:26:45
Temat: Re: Czy sa w Polsce muszle makaronowe?> Sa muszle i rury ;-)
> A ser ricotta widuje regularnie w Carrefourze i w sieci sklepow
> Mini-Europa w Warszawie. Prawdopodobnie w Billi tez jest.
OK, zrobilam wczoraj i byly pyszne.
Na dwie osoby
8-12 muszli makaronowych albo 4 tuby
1 cebula
1/8 kg grzybow shiitake (pieczarki tez moga byc)
2 lyzki oliwy
1 puszka pomidorow w sosie wlasnym
1 zabek czosnku
1 jajko
100 gr sera ricotta
1/2 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki pieprzu
1 lyzeczka ziol wloskich (oregano, tymianek, szalwia, majeran)
3 lyzki startego parmezanu
plaskie, male zaroodporne naczynie z pokrywka lub folia aluminiowa
W robocie lub recznie posiekac cebule i czosnek na drobno, nastepnie
grzyby. Na patelni podsmazyc cebule na oliwie, dodac grzyby i ziola,
mieszac, az usmazone, dodac czosnek, podsmazyc jeszcze minute. Przelozyc
do miski, dodac jajko, ricotta, sol i pieprz, wymieszac dokladnie.
Ugotowac makaron az prawie miekki, zalac zimna woda. W naczyniu
zaroodpornym wylac pomidory z puszki na dno, na nich ulozyc nadziane
muszle, posypac kazda parmezanem, przykryc i piec w 180C/350F przez 45
minut. Od tego momentu mozna trzymac cieple, az na 5 minut przed
podaniem. Wtedy odkryc, wstawic pod opiekacz az ser zbrazowieje gdzie
niegdzie. Podac z salata.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-02 22:14:36
Temat: Re: Czy sa w Polsce muszle makaronowe?Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
[...]
> Magdalena Bassett
...jeszcze parę takich przepisów a wrzucę CIĘ do KillF. Uprzedzam ;-)))
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-02 22:19:34
Temat: Re: Czy sa w Polsce muszle makaronowe?nie bardzo rozumiem, o co chodzi?
MB
Jerzy wrote:
>
> Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> [...]
> > Magdalena Bassett
> ...jeszcze parę takich przepisów a wrzucę CIĘ do KillF. Uprzedzam ;-)))
> pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-02 22:21:52
Temat: Re: Czy sa w Polsce muszle makaronowe?no Jerzy, tlumacz tlumacz...:)
--
pozdry Monika
Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> nie bardzo rozumiem, o co chodzi?
> MB
>
> Jerzy wrote:
> >
> > Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
> > dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> > [...]
> > > Magdalena Bassett
> > ...jeszcze parę takich przepisów a wrzucę CIĘ do KillF. Uprzedzam ;-)))
> > pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |