Data: 2003-09-19 11:53:54
Temat: [DO] Smażenie na łoju cielęcym
Od: "Tomasz" <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Od pewnego czasu, kiedy dowiedziałem się że smażenie na tłuszczach
wielonienasyconych jest bardzo szkodliwe,
zacząłem smażyć wszystko na łoju cielęcym. Smaży się świetnie i nie przypala
.
Po zakończeniu smażenia resztki są zawsze tak jasne jak przed smażeniem.
Co sadzicie o tym, bo rzeźnik nie mógł się nadziwić do czego może przydać
się komuś łój cielęcy.
Słyszałem od światowców że w Holandii frytki (te najlepsze) smaży się
właśnie na łoju cielęcym.
Mój znajomy, ze starego rodu ziemiańskiego tez najlepsze potrawy smaży na
łoju cielęcym.
Czemu przypis wiec ze ten tłuszcz w Polsce jest tak mało popularny?
|