Data: 2003-09-20 20:42:47
Temat: Re: [DO] Smażenie na łoju cielęcym
Od: Jakub Roguski <j...@i...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tomasz (o adresie "t...@p...onet.pl") napisał(a):
> Od pewnego czasu, kiedy dowiedziałem się że smażenie na tłuszczach
> wielonienasyconych jest bardzo szkodliwe,
> zacząłem smażyć wszystko na łoju cielęcym. Smaży się świetnie i nie
> przypala .
[...]
> Czemu przypis wiec ze ten tłuszcz w Polsce jest tak mało popularny?
Bo uznane autorytety tak obrzydziły ludziom tłuszcze zwierzęce, że ci nawet
nie są w stanie o nich pomyśleć bez obrzydzenia. Widzę to u mnie w pracy:
wystarczy że wspomnę o sadle, łoju czy słoninie, a większość osób
prezentuje odruchy wymiotne.
Jakub
|