« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-11 12:49:28
Temat: DO a beszamelCzy sos beszamelowy nie bylby przypadkiem dobry dla DO?
Chyba robi sie go na bazie zóltka.
Czy ktos z optymalnych ma w tym jakies doswiadczenie?
--
Tomasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2004-03-11 14:46:35
Temat: Re: DO a beszamel
> Czy sos beszamelowy nie bylby przypadkiem dobry dla DO?
sos beszamelowy jest dobry na DO ,a nawet wręcz przeciwnie
> Chyba robi sie go na bazie zóltka.
tak a nawet wręcz przeciwnie
> Czy ktos z optymalnych ma w tym jakies doswiadczenie?
wielu optymalnych ma w tym jakieś doświadczenie, a nawet wręcz przeciwnie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2004-03-11 16:25:13
Temat: Re: DO a beszamel
"Tomasz" <t...@p...onet.pl> a écrit dans le message de
news:c2pndt$c93$1@news.onet.pl...
> Czy sos beszamelowy nie bylby przypadkiem dobry dla DO?
> Chyba robi sie go na bazie zóltka.
> Czy ktos z optymalnych ma w tym jakies doswiadczenie?
>
> --
> Tomasz
>
sos beszamelowy to maslo, maka, mleko , przyprawy. Maka i mleko nie bardzo
na DO, lepiej nie przesadzac z tym.
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2004-03-11 16:59:07
Temat: Re: DO a beszamel
Użytkownik "jurek" <g...@o...pl> napisał >
> sos beszamelowy to maslo, maka, mleko , przyprawy. Maka i mleko nie bardzo
> na DO, lepiej nie przesadzac z tym.
>
To w takim razie pomylilem nazwy i nie o ten sos mi chodzilo.
Moja znajoma robila kiedys sos do szparagow i pamietam ze skladal sie prawie
wylacznie z zoltek. To bylo niestety w zaglebiu szparagowym w Niemczech i
nie mam tam juz kontaktu.
Myslalem ze to sie nazywa sos beszamelowy.
Moze ktos wie jak sie robi taki sos do szparagow.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2004-03-11 17:53:23
Temat: Re: DO a beszamelTomasz wrote:
> U?ytkownik "jurek" <g...@o...pl> napisa? >
>
>>sos beszamelowy to maslo, maka, mleko , przyprawy. Maka i mleko nie bardzo
>>na DO, lepiej nie przesadzac z tym.
>>
>
> To w takim razie pomylilem nazwy i nie o ten sos mi chodzilo.
> Moja znajoma robila kiedys sos do szparagow i pamietam ze skladal sie prawie
> wylacznie z zoltek. To bylo niestety w zaglebiu szparagowym w Niemczech i
> nie mam tam juz kontaktu.
Raczej chodzi o sos holenderski:
http://www.kuchnia.3miasto.pl/624.htm
Pozdrawiam
Wojtek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |