« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-08-28 14:13:31
Temat: De volailleWitam!
Czy ktoś zna oryginalny przepis na wyżej wymienione kotlety? Szukałam w
googlach i jest cała masa przepisów i różne wariacje na ten temat; Chce
wiedzieć; co dać do środka i jak je prawidłowo smażyć: Z góry dziękuję
za pomoc
--
Pozdrawiam
Bernadeta Hołda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-08-28 17:34:33
Temat: Re: De volailleIn article <fb1ai1$ous$1@inews.gazeta.pl>,
Bernadeta Hołda <b...@w...pl> wrote:
> Witam!
> Czy ktoś zna oryginalny przepis na wyżej wymienione kotlety? Szukałam w
> googlach i jest cała masa przepisów i różne wariacje na ten temat; Chce
> wiedzieć; co dać do środka i jak je prawidłowo smażyć: Z góry dziękuję
> za pomoc
Kotlety te robi się z mięsa z piesi pulard. Dla oszczędności można kupić
same piersi, jakie sprzedają w jatkach koszernych. Każdą połowę piersi
odejmuje się od kości wraz ze skrzydełkiem, kostkę skrzydełka należy
oskrobać, a z mięsa zdjąć skórę, osolić i zbić cienko pałką. N środek
dać kawałek surowego masła, złożyć na dwa, zawinąć brzegi, posmarować
roztrzepanym jajkiem, posypać mąką zmieszaną z tartą bułką, usmażyć na
ostrum ogniu na maśle na rumiany kolor i wsadzić do pieca, aby doszły w
środku.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-08-28 18:24:33
Temat: Re: De volailleWladyslaw Los wrote:
> Kotlety te robi się z mięsa z piesi pulard. Dla oszczędności można kupić
> same piersi, jakie sprzedają w jatkach koszernych. Każdą połowę piersi
> odejmuje się od kości wraz ze skrzydełkiem, kostkę skrzydełka należy
> oskrobać, a z mięsa zdjąć skórę, osolić i zbić cienko pałką. N środek
> dać kawałek surowego masła, złożyć na dwa, zawinąć brzegi, posmarować
> roztrzepanym jajkiem, posypać mąką zmieszaną z tartą bułką, usmażyć na
> ostrum ogniu na maśle na rumiany kolor i wsadzić do pieca, aby doszły w
> środku.
>
> Władysław
>
nie bardzo moge sobie wyobrazic te kostke ze skrzydelka - w jakim celu
sie ja zostawia, i co sie z nia robi? czy zawija sie do srodka, czy ona
wystaje?
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-08-28 20:02:03
Temat: Re: De volaille"Magdalena Bassett" wrote in message
news:13d8q33h34a2278@corp.supernews.com...
>
> nie bardzo moge sobie wyobrazic te kostke ze skrzydelka - w jakim celu sie
> ja zostawia, i co sie z nia robi? czy zawija sie do srodka, czy ona
> wystaje?
>
> MB
Wystaje. Często w ramach ozdabiania na nią się nakłada taką papierową
"koronę".
Tu jest krok po kroku:
http://www.eda-server.ru/culinary-school/poultry/p00
0019.htm
A tu efekt końcowy:
http://www.cimus.ru/i/catalog/big/620.jpg
http://www.millionmenu.spb.ru/IMG/im30_4092.jpg
http://russiainfo.co.kr/tt/attach/1/1523913319.jpg
Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-08-28 22:35:00
Temat: Re: De volailleBożena wrote:
> "Magdalena Bassett" wrote in message
> news:13d8q33h34a2278@corp.supernews.com...
>
>>nie bardzo moge sobie wyobrazic te kostke ze skrzydelka - w jakim celu sie
>>ja zostawia, i co sie z nia robi? czy zawija sie do srodka, czy ona
>>wystaje?
>>
>>MB
>
>
> Wystaje. Często w ramach ozdabiania na nią się nakłada taką papierową
> "koronę".
> Tu jest krok po kroku:
> http://www.eda-server.ru/culinary-school/poultry/p00
0019.htm
> A tu efekt końcowy:
> http://www.cimus.ru/i/catalog/big/620.jpg
> http://www.millionmenu.spb.ru/IMG/im30_4092.jpg
> http://russiainfo.co.kr/tt/attach/1/1523913319.jpg
>
> Bożenka z Wilna :)
> słoneczna miodzio dziewczyna
> Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
>
>
Dzieki! :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-08-29 04:46:16
Temat: Re: De volailleOn 28 Sie, 22:02, "Bożena" wrote:
> [...]
> Tu jest krok po kroku: http://www.eda-server.ru/culinary-school/poultry/p00
0019.htm
> [...]
Ciekawie wygląda patelnia. Są dwie czy jedna? A może ten kotlet ujęty
jest na cedzaku? Nie bardzo mogę dojrzeć szczegóły...
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-08-29 17:07:12
Temat: Re: De volailleJaMyszka pisze:
> On 28 Sie, 22:02, "Bożena" wrote:
>> [...]
>> Tu jest krok po kroku: http://www.eda-server.ru/culinary-school/poultry/p00
0019.htm
>> [...]
>
> Ciekawie wygląda patelnia. Są dwie czy jedna? A może ten kotlet ujęty
> jest na cedzaku? Nie bardzo mogę dojrzeć szczegóły...
>
Na moje oko to on na cedzaku spoczywa.
--
Justyna/walkie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-08-29 19:19:32
Temat: Re: De volailleOn 29 Sie, 19:07, "Walkie!" wrote:
> [...]
> Na moje oko to on na cedzaku spoczywa.
Jakiś duży ten cedzak i dlatego mnie zmylił:]
Thx :)
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |