Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co z ciasta francuskiego

Grupy

Szukaj w grupach

 

co z ciasta francuskiego

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-08-27 18:55:57

Temat: co z ciasta francuskiego
Od: "Hankiel" <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Mam w zamrazarniku plat ciasta francuskiego - ok 400 g. Co prostego i
smacznego mozna z nim zrobic ?? Myslalem zeby zrobic cos w stylu pizzy w
pierogu, tzn: naklasc do srodka troche miesa, warzyw, pieczarek, sera,
zlozyc w pierug, skleic ciasto i upiec w piekarniku. A moze macie cos
dobrego, prostegi i sprawdzonego co moglibyscie mi polecic.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-08-28 03:06:44

Temat: Re: co z ciasta francuskiego
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Hankiel wrote:
> Witam
>
> Mam w zamrazarniku plat ciasta francuskiego - ok 400 g. Co prostego i
> smacznego mozna z nim zrobic ?? Myslalem zeby zrobic cos w stylu pizzy w
> pierogu, tzn: naklasc do srodka troche miesa, warzyw, pieczarek, sera,
> zlozyc w pierug, skleic ciasto i upiec w piekarniku. A moze macie cos
> dobrego, prostegi i sprawdzonego co moglibyscie mi polecic.
>
>


1. Kawalek sera brie zapakowac szczelnie w ciasto i upiec az zlote w
wysokiej temperaturze. Mozna nalozyc zurawin na ser przed zawinieciem,
albo ziola.



2. Kawalek ciasta francusiego posmarowac kwaskowatym dzemem, pokroic
ostrym nozem w paski wielkosci jak na faworki. Kazdy pasek skrecic
wzdluz osi, polozyc na blasze i upiec na zloto.


3. Wyciac nozem male kolka z ciasta francuskiego. Polowe kolek wyciac w
srodku, tworzac obrecze. Posmarowac brzegi calych kolek roztrzepanym
jajkiem. Ulozyc wyciete kolka - obrecze na cale kolka. Upiec w bardzo
goracym piecu az zlote. W czasie pieczenia ciasto urosnie tworzac maly
komin. Po wystudzeniu nadziac te kominy pasztetem, albo pasta
krewetkowa, albo bita smietana.


MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-08-28 09:09:09

Temat: Re: co z ciasta francuskiego
Od: "Gocha" <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Użytkownik "Hankiel" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:fav6dr$3hl$1@inews.gazeta.pl...
> Witam
>
> Mam w zamrazarniku plat ciasta francuskiego - ok 400 g. Co prostego i
> smacznego mozna z nim zrobic ?? Myslalem zeby zrobic cos w stylu pizzy w
> pierogu, tzn: naklasc do srodka troche miesa, warzyw, pieczarek, sera,
> zlozyc w pierug, skleic ciasto i upiec w piekarniku. A moze macie cos
> dobrego, prostegi i sprawdzonego co moglibyscie mi polecic.
Ostatnio zrobiłam tak:
Pokroiłam ciasto w kwadraty, na środek nałożyłam cebulę pokrojoną w piórka,
na to wędzony boczuś w kostkę i posypałam odrobiną pieprzu. To złożyłam w
kopertę i na górę plasterek mozarelli. Do piekarnika aż się upiecze na
złoto. Pyszne na gorąco. Nie wiem jak smakuje na zimno, bo nie zdążyło
wystygnąć, gdyż zostało "pożarte" :-)
Pozdrawiam
Gocha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

chlebek szczęścia/przyjaźni [P]
tort
Papryka marynowana - do czego?
czy soczewica jest szkodliwa dla zdrowia?
krokiety

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »