| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-02 11:01:52
Temat: Re: Dookoła pizzy> Zainspirowana rozmową z Kasią ;-) powracam do tematu pizzy. Moja za każdym
> razem , jeśli już zdecyduje się rosnąć - to rośnie ponad miarę i robi się
> placek drożdżowy, zamiast pizzy. W żadnym spotkanym przepisie nie spotkałam
> zalecenia , by włożyć ciasto do lodówki (jak to jest w pizzeriach często
> widziane), powiedzmy na godzinę. Próbował ktoś? Może wtedy będzie
> niskie-wyrośnięte? A może wiecie,ile wytrzyma w lodówie bez uszczerbku na
> jakości i czy domowe ciasto na pizzę można mrozić (w kulce czy w placku)?
>
> Dorota, z pizzą jak podeszwa lub jak drożdżowa baba
>
>
Dzien dobry,
abstrahując od spraw mrożenia ciasta jeszcze raz przesyłam przepis na ciasto
niskie ale nie podeszwowate ;)
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.r
ec.kuchnia&aid=25008876
Pozdrawiam
Wok
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-02 11:04:20
Temat: Re: Dookoła pizzy
Użytkownik "Monika Zarczuk" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
news:000401c34085$1bedc060$a2c81d3e@oemcomputer...
> Ja baaaardzo reflektuję. Mi też dobra pizza nigdy nie wysza. Tj.
dało się
> zjeść ale....
Zajrzyj dwa posty wyżej. Jeśli w międzyczasie będzie niejaki/a Tracy,
to pomiń. U mnie to dwa posty.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-03 00:05:15
Temat: Re: Dookoła pizzyOn Tue, 1 Jul 2003 15:36:30 +0200, "Dorota***" <d...@o...pl> wrote:
>A może wiecie,ile wytrzyma w lodówie bez uszczerbku na
>jakości i czy domowe ciasto na pizzę można mrozić (w kulce czy w placku)?
Ja mroze i jest ok. Mroze w kulce... czy czyms takim bo mam maly
zamrazalnik.
W lodowce tez pare dni chyba mozna, w kazdym razie mi sie to zdarza i
nikt sie nie zatrul :)
--
Pozdrawiam, Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |