| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-05 12:52:11
Temat: Folia aluminiowa - pytanieCzesc!
Jak to jest z folia aluminiowa?
Slyszalam, ze to nie wszystko jedno, z ktorej strony sie ja uzyje.
Zawsze mam dylemat, czy jak zapakuje cos w te folie strona blyszczaca
do potrawy to czy zatrzyma ona cieplo czy wprost przeciwnie....
Wyjasnijcie mi to prosze....
Zyta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-05-05 12:54:16
Temat: Re: Folia aluminiowa - pytanieCoś w tym jest rzeczywiście, bo kiedyś zawinęłam mięso odwrotnie niż trzeba
i po półtorej godziny pieczenia dalej było surowe.
Tylko w którą to było stronę? ... Zupełnie nie pamiętam. (Co to ja miałam?
.. a, sklerozę!...)
--
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-05 13:49:35
Temat: Re: Folia aluminiowa - pytanieJesli blyszczacza strona na zewnatrz to cieplo bedzie odbijane i potrawa
bedzie sie bardzo powoli piekla, natomiast matowa strona na zewnatrz,
pozwoli na przenikanie ciepla do potrawy.
A tak nawiasem starac sie uzywac jak najmniej, aluminium to miedzy innymi
przyczyna choroby Alzheimera.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-05 18:16:45
Temat: Re: Folia aluminiowa - pytanie
Ana <a...@e...com.pl> wrote in message
news:8eug9r$2ram$1@news.ipartners.pl...
> Coś w tym jest rzeczywiście, bo kiedyś zawinęłam mięso odwrotnie niż
trzeba
> i po półtorej godziny pieczenia dalej było surowe.
> Tylko w którą to było stronę? ... Zupełnie nie pamiętam. (Co to ja miałam?
> .. a, sklerozę!...)
> --
> Ania K.
>
Nigdy sie nad tym nie zastanawialem.Wyciagam folie i pakuje w nia co trzeba
i zawsze wszystko jest OK, ale az wzialem folie i sprawdzilem . Reynold
pakuje swoja folie tak, ze blyszczaca strona jest na wierzchu a matowa pod
spodem.
F.
PS. Ja mam skleroze dotyczaca od ktorej strony obierac ogorek. Kroje go wiec
na pol i zaczynam od przecietej strony do konca.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-06 08:24:58
Temat: Odp: Folia aluminiowa - pytanie
> PS. Ja mam skleroze dotyczaca od ktorej strony obierac ogorek. Kroje go
wiec
> na pol i zaczynam od przecietej strony do konca.
>
Probowales to samo z folia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-08 14:00:49
Temat: Re: Folia aluminiowa - pytanieSlavek <s...@u...net> wstukal(a) pracowicie:
> Jesli blyszczacza strona na zewnatrz to cieplo bedzie odbijane i potrawa
> bedzie sie bardzo powoli piekla, natomiast matowa strona na zewnatrz,
> pozwoli na przenikanie ciepla do potrawy.
> A tak nawiasem starac sie uzywac jak najmniej, aluminium to miedzy innymi
> przyczyna choroby Alzheimera.
- nigdy nikt tego nie udowodnił - przyczyny Alzheimera są nadal nieznane, a
z pewnością w dużej mierze genetyczne. Z tego co wiem, teoria ta była o tyle
ciężka do przyjęcia, że aluminium w postaci metalicznej z przewodu
pokarmowego się za cholerę nie wchłania...
Ale to trochę NTG.
Antek Goldstein
--
___/___ : I Lecz nie martwimy się wcale, gdyż I
< 102 >======= I Pełna nadziei jest każda mysz. I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I_________________________________________(A.Sznaper
)_I
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-12 09:57:28
Temat: Re: Folia aluminiowa - pytanie
Gaga napisał(a):
> Czesc!
> Jak to jest z folia aluminiowa?
> Slyszalam, ze to nie wszystko jedno, z ktorej strony sie ja uzyje.
> Zawsze mam dylemat, czy jak zapakuje cos w te folie strona blyszczaca
> do potrawy to czy zatrzyma ona cieplo czy wprost przeciwnie....
> Wyjasnijcie mi to prosze....
>
> Zyta
strona blyszczaca odbija cieplo i tak strona blyszczaca do gory zawijamy
jesli chowamy cos do lodowki, natomiast matowa pochlania cieplo i w ten
sposob zawijamy do piekarnika (
A
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |