| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-05 11:52:02
Temat: krokietyCzy ktoś może się wypowiedzieć na temat wyższości krokietów w cieście
naleśnikowym nad farszem bezpośrednio panierowanym i smażonym.
I jaki farsz polecacie do barszczyku czerwonego.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-05-05 13:24:42
Temat: Re: krokietyEwka wrote:
> I jaki farsz polecacie do barszczyku czerwonego.
>
> Ewa
Z gotowanej wolowinki z grzybami i cebulka.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-06 22:16:48
Temat: Re: krokiety
Slavek wrote:
> > I jaki farsz polecacie do barszczyku czerwonego.
Z pieczarek i cebulki!
________________________________________
Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
e-mail : a...@p...com
: c...@t...bialystok.pl
www : kaja.topnet.pl
________________________________________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-29 15:00:02
Temat: Re: krokietyWitaj Ewuniu!
>Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat wyższości krokietów w cieście
>naleśnikowym nad farszem bezpośrednio panierowanym i smażonym.
Ja tam zawsze pałaszuję krokiety w cieście naleśnikowym nadzianym farszem.
Taki naleśnik jest potem obtoczony w jajku i bułce tartej, następnie
przyrumieniony na oleju na złoto.
>I jaki farsz polecacie do barszczyku czerwonego.
Podam Ci przepis na dwa farsze:
Farsz z mięsem i z grzybami:
Składniki:
3 małe kawałki mięsa pieczonego wieprzowego
1 kg grzybów(pieczarki lub z lasu)
4 cebule
pęczek pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Grzyby obgotowuję w wodzie (można też je przysmażyć na margarynie). Cebulę
podsmażam na margarynie na złoto. Wszystkie składniki przepuszczam przez
maszynkę i na końcu doprawiam solą i pieprzem.
Farsz ze słodkiej kapusty i mięsa
Składniki:
1 mała główka białej kapusty
3 kawałki mięsa pieczonego wieprzowego
4 cebule
pieprz, sól
Przygotowanie:
Kapustę przekrawam na krzyż i wyjmuję głąba. Gotuję potem kapustę w wodzie
do miękkości. Cebulę kroję w talarki i przysmażam na margarynie na złoto.
Wszystkie składniki przepuszczam przez maszynkę. Powstały farsz wkładam na
patelnię z rozgrzaną margaryną dosalam i dopieprzam do smaku i często
mieszając przysmażam.
Są to moje wielokrotnie sprawdzone farsze i myślę, że będą Ci smakować.
Ania
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-01 05:48:52
Temat: Re: krokietyAnna Górska <a...@e...com.pl> wrote:
> Witaj Ewuniu!
> >Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat wyższości krokietów w cieście
> >naleśnikowym nad farszem bezpośrednio panierowanym i smażonym.
>
> Ja tam zawsze pa"aszuję krokiety w cieście naleśnikowym nadzianym farszem.
> Taki naleśnik jest potem obtoczony w jajku i bu"ce tartej, następnie
> przyrumieniony na oleju na z"oto.
>
A czy wiecie, ze takie krokiety w nalesnikach sa oryginalnym polskim
wkladem do swiatowej kuchni? Popierajmy krokiety!
Przypomnialo mi sie wlasnie, jak ze dwa tygodnie temu Kuron wystepowal z
jakas panienka w telewizji. Robili nalesniki. Panienka sie wymadrzala,
ze nalesniki to takie francuskie, ze francuskie nalesniki to sie
nazywaja krep i, ze w dawnej polskiej kuchni nie bylo nalesnikow, tylko
przasne placki, wiec ona sie czuje jakby byla we Francji. Rece opadaja.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |