Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia krokiety

Grupy

Szukaj w grupach

 

krokiety

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-05-05 11:52:02

Temat: krokiety
Od: "Ewka" <e...@w...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat wyższości krokietów w cieście
naleśnikowym nad farszem bezpośrednio panierowanym i smażonym.
I jaki farsz polecacie do barszczyku czerwonego.

Ewa



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-05-05 13:24:42

Temat: Re: krokiety
Od: Slavek <s...@u...net> szukaj wiadomości tego autora

Ewka wrote:

> I jaki farsz polecacie do barszczyku czerwonego.
>
> Ewa

Z gotowanej wolowinki z grzybami i cebulka.

Slav



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-05-06 22:16:48

Temat: Re: krokiety
Od: Agnieszka <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora



Slavek wrote:

> > I jaki farsz polecacie do barszczyku czerwonego.



Z pieczarek i cebulki!

________________________________________
Pozdrawia : Agnieszka Korzeniecka-Czaban
e-mail : a...@p...com
: c...@t...bialystok.pl
www : kaja.topnet.pl
________________________________________

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-05-29 15:00:02

Temat: Re: krokiety
Od: "Anna Górska" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witaj Ewuniu!
>Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat wyższości krokietów w cieście
>naleśnikowym nad farszem bezpośrednio panierowanym i smażonym.

Ja tam zawsze pałaszuję krokiety w cieście naleśnikowym nadzianym farszem.
Taki naleśnik jest potem obtoczony w jajku i bułce tartej, następnie
przyrumieniony na oleju na złoto.

>I jaki farsz polecacie do barszczyku czerwonego.

Podam Ci przepis na dwa farsze:
Farsz z mięsem i z grzybami:
Składniki:
3 małe kawałki mięsa pieczonego wieprzowego
1 kg grzybów(pieczarki lub z lasu)
4 cebule
pęczek pietruszki
sól, pieprz

Przygotowanie:
Grzyby obgotowuję w wodzie (można też je przysmażyć na margarynie). Cebulę
podsmażam na margarynie na złoto. Wszystkie składniki przepuszczam przez
maszynkę i na końcu doprawiam solą i pieprzem.

Farsz ze słodkiej kapusty i mięsa
Składniki:
1 mała główka białej kapusty
3 kawałki mięsa pieczonego wieprzowego
4 cebule
pieprz, sól

Przygotowanie:
Kapustę przekrawam na krzyż i wyjmuję głąba. Gotuję potem kapustę w wodzie
do miękkości. Cebulę kroję w talarki i przysmażam na margarynie na złoto.
Wszystkie składniki przepuszczam przez maszynkę. Powstały farsz wkładam na
patelnię z rozgrzaną margaryną dosalam i dopieprzam do smaku i często
mieszając przysmażam.

Są to moje wielokrotnie sprawdzone farsze i myślę, że będą Ci smakować.
Ania







>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-07-01 05:48:52

Temat: Re: krokiety
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Anna Górska <a...@e...com.pl> wrote:

> Witaj Ewuniu!
> >Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat wyższości krokietów w cieście
> >naleśnikowym nad farszem bezpośrednio panierowanym i smażonym.
>
> Ja tam zawsze pa"aszuję krokiety w cieście naleśnikowym nadzianym farszem.
> Taki naleśnik jest potem obtoczony w jajku i bu"ce tartej, następnie
> przyrumieniony na oleju na z"oto.
>
A czy wiecie, ze takie krokiety w nalesnikach sa oryginalnym polskim
wkladem do swiatowej kuchni? Popierajmy krokiety!

Przypomnialo mi sie wlasnie, jak ze dwa tygodnie temu Kuron wystepowal z
jakas panienka w telewizji. Robili nalesniki. Panienka sie wymadrzala,
ze nalesniki to takie francuskie, ze francuskie nalesniki to sie
nazywaja krep i, ze w dawnej polskiej kuchni nie bylo nalesnikow, tylko
przasne placki, wiec ona sie czuje jakby byla we Francji. Rece opadaja.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kucharza poszukuje do pracy spolecznej...
szynka w galarecie
Tutaj wszyscy zdrowi?
Zupa z rzodkiewek
w trzy tygodnie schudlem dziesiec kilo !!!.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »