« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-01 09:50:08
Temat: Frytki przepis na pieczenie Kulinarne P....Dzis w programie tv Kulinarne podróże M........ w Bruxeli powiedział on że
prawdziwe frytki smazy się dwa razy i ze tak się robi w kraju który wynalazł
frytki .
Prosze o szczegóły , a może o jakiś przepis .
Pozdrawiam JULIUSZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-01 10:34:34
Temat: Re: Frytki przepis na pieczenie Kulinarne P....Juliusz <j...@g...pl> wrote:
> Dzis w programie tv Kulinarne podróże M........ w Bruxeli powiedzia" on że
> prawdziwe frytki smazy się dwa razy
Oczywiscie, frytki smazy sie w dwu etapach. Ale dlaczego "prawdziwe"?
> i ze tak się robi w kraju który wynalaz"
> frytki .
A jaki to niby kraj?
Pokrajane frytki zanurza sie w tluszczu o temp. 170 stopni, smazy az
zrobia sie zaczna nabierac koloru. Wyciaga sie je i odcedza. przed
podaniem smazy ponownie przy 180 stopniach az sie calkiem zrumienia i
beda chrupkie.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-01 13:36:27
Temat: Re: Frytki przepis na pieczenie Kulinarne P....Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
>
>>i ze tak si? robi w kraju który wynalaz"
>>frytki .
Belgia
>
> A jaki to niby kraj?
>
> Pokrajane frytki zanurza sie w tluszczu o temp. 170 stopni, smazy az
> zrobia sie zaczna nabierac koloru. Wyciaga sie je i odcedza. przed
> podaniem smazy ponownie przy 180 stopniach az sie calkiem zrumienia i
> beda chrupkie.
>
> Wladyslaw
A nie robia sie dwa razy bardziej tluste?
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-02 18:57:26
Temat: Re: Frytki przepis na pieczenie Kulinarne P....a czym to sie rozni od zwyklych frytkow smazonych just once w nieokreslonej
temperarurce? :) ciekawosc mnie zzera
Lenka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-02 19:25:48
Temat: Re: Frytki przepis na pieczenie Kulinarne P....Nie sadze aby temperatura grala role, ale wydaje mi sie ze podwojne smazenie
jakkolwiek zwieksza chrupkosc frytek - a to chyba najwazniejsza cecha tego
dania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |