| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2015-02-11 13:52:25
Temat: Gdyby ktoś chcial zmierzyć pH swojego chlebowego zakwasu lub pH swojego ciasta...... to tu znajdzie ciekawe rzeczy na temat tego jak tego pomiaru
dokonać oraz tego ile to pH powinno wynosić:
http://www.nyx.net/~dgreenw/howdoesonemeasurethephof
so.html
Aby uprzedzić protesty - nie sugeruję że nie można upiec
świetnego bochenka chleba bez mierzenia pH - bynajmniej!
Ale pH może być użyte jako jedno z wielu "narzędzi diagnostycznych"
pomagających ocenić kiedy?, czy już?, dlaczego?, itp...
Więc jeśli ktoś jest ciekaw i ma z jakiegoś innego powodu
już dostępny sprzęt do takich pomiarów to zapraszam do
mierzenia i podzielenia się tą informacją z innymi piekarzami :-)
Powodzenia! :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |