| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-13 14:21:50
Temat: Gofry karmelkoweCzy nikt z grupowiczow nie zna przepisu na to cudo. Zlitujcie sie i pomozcie
mi prosze . Pojdzcie na dworzec glowny PKP w Warszawie i sprobujcie sami a
bedziecie w takiej rozterce jak ja. Ciagle mnie tam ciagnie, jak narkotyk
:))
Sa takie dobre ale jak je zrobic ................
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-05-17 12:44:26
Temat: Re: Gofry karmelkoweWitam,
> Czy nikt z grupowiczow nie zna przepisu na to cudo. Zlitujcie sie i
pomozcie
> mi prosze . Pojdzcie na dworzec glowny PKP w Warszawie i sprobujcie sami a
> bedziecie w takiej rozterce jak ja. Ciagle mnie tam ciagnie, jak narkotyk
> :))
> Sa takie dobre ale jak je zrobic ................
Mam taki przepis od belgijskiego cukiernika lecz musze go poszukac.
O ile pamietam do uzyskania tego karmelowego smaku oni urzywaja specjalnego
cukr w brylkach (u nas nie do dostania) trzeba by pomyslec jak go zastapic.
Jak znajde przepis to napisze.
BoBig
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-25 07:41:14
Temat: Odp: Gofry karmelkowebardzo prosze o ten przepis
dzieki wielkie
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-
PozDro 4 all
CU NeXt TimE
s...@b...gnet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-01 07:07:06
Temat: Re: Gofry karmelkoweWitam,
> bardzo prosze o ten przepis
> dzieki wielkie
>
Jak obiecalem. Oto orginalny belgijski przepis.
na ok. 20 gofrow
1 kg maki
szczypta soli
75 gr drozdzy w proszku
2 lyzeczki cukru
350 gr masla lub margaryny
8 jajek
375 gr cukru cassonade blonde
mleko
- drozdze rozpuscic w mleku i przygotowac ciasto zuzywajac czesc maki (ok
150g).
- pozostawic do wyrosniecia, nastepnie wymieszac ten zaczyn z reszta maki
do, ktorej dodaje sie zoltka, cassonade i stopione maslo.
- jesli bedzie to konieczne dodac troche mleka.
- ubic bialka na sztywna piane i dodac do ciasta delikatnie mieszajac.
- przykryc i pozostawic do wyrosniecia przez 1 godzine.
- nastepnie uksztaltowac niewielkie kulki z ciasta i pozostawic do
wyrosniecia jeszcze przez 1/2 godziny.
- piec w dobrze nasmarowanej gofrownicy.
Nie pytajcie mnie o szczeguly bo nie przerabialem tej receptury. Czym
zastapic ten cukier trudno powiedziec.
Powodzenia.
Robert Glowka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-04 17:18:39
Temat: Re: Gofry karmelkowe
"A. Blikle Sp. z o.o." wrote:
>
> 375 gr cukru cassonade blonde
>
Musze sie przyznac, ze nie mam pojecia co to za cukier, czy ktos moglby mi to
powiedziec?
B.
--
Biały jest wszędzie
A czarny niech będzie
Czerwony jest cienki jak włos
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-05 08:01:09
Temat: Re: Gofry karmelkoweWitam,
> > 375 gr cukru cassonade blonde
> >
>
> Musze sie przyznac, ze nie mam pojecia co to za cukier, czy ktos moglby mi
to
> powiedziec?
Dokładnie nie wiem. W kraju go nie kupisz. Z obserwacji jeszcze nie
upieczonych gofrow wnioskuje, ze ten cukier po wyrobieniu ciasta nie
rozplywa sie w nim, a do chwili upieczenia zostaje w formie grudek.
My w sprzedazy mamy w zasadzie 4 rodzaje cukru, w Szwajcarii, Niemczech i
innych krajach ponad 20.
Cassonade to brazowy cukier. Cassonade blonde??? :-((((.
Robert Glowka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |