« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2017-05-13 18:45:14
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinkiW dniu 13.05.2017 o 12:29, Trefniś pisze:
> W dniu .05.2017 o 12:24 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>
>> W dniu 13.05.2017 o 09:54, Trefniś pisze:
>>>
>>> Musielibyście zobaczyć te gołąbki na zdjęciu - są prześliczne.
>>
>> Możesz mieć niemal całkowitą pewność, że Twoje po zrobieniu nie będą
>> takie śliczne. To, co prezentują na zdjęciach w gazetach, to nie są
>> prawdziwe dania nadające się do spożycia.
>> Co nie zmienia faktu, że gołąbek w liściu botwiny dobry może być.
>
> Wszystkich masz za idiotów, czy tylko mnie?
> :)
Tylko tych, którzy chcieli zrobić wrażenie na gościach _prześlicznymi_
gołąbkami.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2017-05-13 18:46:59
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinkiW dniu .05.2017 o 18:45 FEniks <x...@p...fm> pisze:
> W dniu 13.05.2017 o 12:29, Trefniś pisze:
>> W dniu .05.2017 o 12:24 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>>
>>> W dniu 13.05.2017 o 09:54, Trefniś pisze:
>>>>
>>>> Musielibyście zobaczyć te gołąbki na zdjęciu - są prześliczne.
>>>
>>> Możesz mieć niemal całkowitą pewność, że Twoje po zrobieniu nie będą
>>> takie śliczne. To, co prezentują na zdjęciach w gazetach, to nie są
>>> prawdziwe dania nadające się do spożycia.
>>> Co nie zmienia faktu, że gołąbek w liściu botwiny dobry może być.
>>
>> Wszystkich masz za idiotów, czy tylko mnie?
>> :)
>
> Tylko tych, którzy chcieli zrobić wrażenie na gościach _prześlicznymi_
> gołąbkami.
Byle co jesz, byle co wiesz...
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2017-05-13 18:51:56
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinkiW dniu 13.05.2017 o 18:46, Trefniś pisze:
> W dniu .05.2017 o 18:45 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>
>> W dniu 13.05.2017 o 12:29, Trefniś pisze:
>>> W dniu .05.2017 o 12:24 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>>>
>>>> W dniu 13.05.2017 o 09:54, Trefniś pisze:
>>>>>
>>>>> Musielibyście zobaczyć te gołąbki na zdjęciu - są prześliczne.
>>>>
>>>> Możesz mieć niemal całkowitą pewność, że Twoje po zrobieniu nie
>>>> będą takie śliczne. To, co prezentują na zdjęciach w gazetach, to
>>>> nie są prawdziwe dania nadające się do spożycia.
>>>> Co nie zmienia faktu, że gołąbek w liściu botwiny dobry może być.
>>>
>>> Wszystkich masz za idiotów, czy tylko mnie?
>>> :)
>>
>> Tylko tych, którzy chcieli zrobić wrażenie na gościach
>> _prześlicznymi_ gołąbkami.
>
> Byle co jesz
Nie wiesz,
> , byle co wiesz...
nie wiem, tylko czytam, co piszą.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2017-05-13 19:29:28
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinkiW dniu .05.2017 o 18:51 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>> Byle co jesz
>
> Nie wiesz,
>
"Jesteś tym, co jesz".
A kim jesteś, informujesz nas na grupach dyskusyjnych.
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2017-05-13 19:39:37
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinkiFEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 13.05.2017 o 18:46, Trefniś pisze:
>> W dniu .05.2017 o 18:45 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>>
>>> W dniu 13.05.2017 o 12:29, Trefniś pisze:
>>>> W dniu .05.2017 o 12:24 FEniks <x...@p...fm> pisze:
>>>>
>>>>> W dniu 13.05.2017 o 09:54, Trefniś pisze:
>>>>>>
>>>>>> Musielibyście zobaczyć te gołąbki na zdjęciu - są prześliczne.
>>>>>
>>>>> Możesz mieć niemal całkowitą pewność, że Twoje po zrobieniu nie
>>>>> będą takie śliczne. To, co prezentują na zdjęciach w gazetach, to
>>>>> nie są prawdziwe dania nadające się do spożycia.
>>>>> Co nie zmienia faktu, że gołąbek w liściu botwiny dobry może być.
>>>>
>>>> Wszystkich masz za idiotów, czy tylko mnie?
>>>> :)
>>>
>>> Tylko tych, którzy chcieli zrobić wrażenie na gościach
>>> _prześlicznymi_ gołąbkami.
>>
>> Byle co jesz
>
> Nie wiesz,
>
>> , byle co wiesz...
>
> nie wiem, tylko czytam, co piszą.
>
Widziałaś i jadłaś choć raz te liście?
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2017-05-13 21:48:12
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinkiW dniu 2017-05-13 o 09:06, Trefniś pisze:
> Cześć!
>
> Bywały już na grupie niestandardowe pomysły na gołąbki w sałacie
> rzymskiej, pisaliśmy o zawijaniu w liście winogron, kolejne pomysły też
> się pewnie pojawiły, których już nie pomnę.
>
> W ostatnim numerze miesięcznika "Dobre rady" czerwiec 2017, pojawił się
> przepis na gołąbki w liściach botwinki. Naprawdę pomysł mi się podoba :)
>
> Nadzienie to ryż, kurczak, cebula, pietruszka, przyprawy, ale IMHO można
> zastosować dowolny ulubiony.
>
> Przygotowanie liści botwiny:
> "Odetnij je od korzeni. Umyj dokładnie i osusz ręcznikiem papierowym.
> Delikatnie zmiażdż ręką lub wałkiem ich unerwienia. Dzięki temu staną
> się elastyczniejsze i łatwiej będzie je zawijać."
To może być bardzo dobre :-) Tylko zamiast kurczaka osobiście dałabym
inne mięso. Nie za bardzo lubię kurczaki.
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2017-05-13 22:02:57
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinkiW dniu 2017-05-13 o 12:27, Trefniś pisze:
> Powiem szczerze, jestem krytyczny wobec sosów pomidorowych z zasady.
> Mają tendencję do zdominowania smakowo całej potrawy.
> Zwłaszcza, że dodawane kompulsywnie, wszędzie i bezkrytycznie.
> Ja rozumiem - pomidory zdrowe itd. ale nie lubię przesady.
> Nie lubię, kiedy wszystko wokół smakuje pomidorem.
Pamiętam, że jako dziecko i nastolatka zjadałam kapustę z goląbków, a
mięso zostawiałam. Mamusia robiła gołąbki bez pomidorów i ja też takie
robię. Co prawda mięso już lubię. Może organizm ma teraz zapotrzebowanie
na więcej kalorii.
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2017-05-13 22:09:01
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinkiW dniu .05.2017 o 21:48 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:
> W dniu 2017-05-13 o 09:06, Trefniś pisze:
>> Cześć!
>>
>> Bywały już na grupie niestandardowe pomysły na gołąbki w sałacie
>> rzymskiej, pisaliśmy o zawijaniu w liście winogron, kolejne pomysły też
>> się pewnie pojawiły, których już nie pomnę.
>>
>> W ostatnim numerze miesięcznika "Dobre rady" czerwiec 2017, pojawił się
>> przepis na gołąbki w liściach botwinki. Naprawdę pomysł mi się podoba :)
>>
>> Nadzienie to ryż, kurczak, cebula, pietruszka, przyprawy, ale IMHO można
>> zastosować dowolny ulubiony.
>>
>> Przygotowanie liści botwiny:
>> "Odetnij je od korzeni. Umyj dokładnie i osusz ręcznikiem papierowym.
>> Delikatnie zmiażdż ręką lub wałkiem ich unerwienia. Dzięki temu staną
>> się elastyczniejsze i łatwiej będzie je zawijać."
>
> To może być bardzo dobre :-) Tylko zamiast kurczaka osobiście dałabym
> inne mięso. Nie za bardzo lubię kurczaki.
To jest nas dwoje, unikam kurczaków jak mogę :)
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2017-05-13 22:53:00
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki"FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
news:591739ac$0$15197$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> Wszystkich masz za idiotów, czy tylko mnie?
>>>> :)
>>>
>>> Tylko tych, którzy chcieli zrobić wrażenie na gościach _prześlicznymi_
>>> gołąbkami.
>>
>> Byle co jesz
>
> Nie wiesz,
>
>> , byle co wiesz...
>
> nie wiem, tylko czytam, co piszą.
"Love is in the air..." :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2017-05-13 22:55:15
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinkiTrefniś <t...@m...com> wrote:
>
> To jest nas dwoje, unikam kurczaków jak mogę :)
>
>
Troje. Zwłaszcza kurzęcina we wszelkich nadzieniach mnie bulwersuje - bo co
to w ogóle za mięso do nadzienia? Po ugotowaniu suche, bez smaku, w ogóle
nijakie, ble.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |