| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-05 20:04:31
Temat: Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?Dzisiaj się odważyłam i zrobiłam gołąbki z czerwonej kapusty
- nadziałam brązowym ryżem, soczewicą, cebulką groszkiem i dość mocno
doprawiłam.
Wyglądają dość ciekawie, takie ciemno fioletowe z żółtym (od kurkumy)
farszem.
Jutro zapiekę na obiad - ale nie mam pomysłu czym je polać
- sos pomidorowy jakoś mi nie pasuje, koperkowy za delikatny
- farsz ostry, a czerwona kapusta też ostrzejsza od białej. Olej lniany -
stara nuda.
Więc może ktoś z grupowiczów ma jakiś pomysł?
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-05 20:09:55
Temat: Re: Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?Użytkownik Sowa napisał:
> Dzisiaj się odważyłam i zrobiłam gołąbki z czerwonej kapusty
> - nadziałam brązowym ryżem, soczewicą, cebulką groszkiem i dość mocno
> doprawiłam.
> Wyglądają dość ciekawie, takie ciemno fioletowe z żółtym (od kurkumy)
> farszem.
> Jutro zapiekę na obiad - ale nie mam pomysłu czym je polać
> - sos pomidorowy jakoś mi nie pasuje, koperkowy za delikatny
> - farsz ostry, a czerwona kapusta też ostrzejsza od białej. Olej lniany -
> stara nuda.
>
> Więc może ktoś z grupowiczów ma jakiś pomysł?
>
> Sowa
>
>
Nie wiem czemu ale pasuje mi do tego papryka duszona. Moze cos w tym
temacie pokombinuj?
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-05 21:27:11
Temat: Re: Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?On Sat, 5 Jul 2003 22:04:31 +0200, "Sowa" <m...@w...pl> wrote:
>Dzisiaj się odważyłam i zrobiłam gołąbki z czerwonej kapusty
>- nadziałam brązowym ryżem, soczewicą, cebulką groszkiem i dość mocno
>doprawiłam.
>Wyglądają dość ciekawie, takie ciemno fioletowe z żółtym (od kurkumy)
>farszem.
>Jutro zapiekę na obiad - ale nie mam pomysłu czym je polać
>- sos pomidorowy jakoś mi nie pasuje, koperkowy za delikatny
>- farsz ostry, a czerwona kapusta też ostrzejsza od białej. Olej lniany -
>stara nuda.
>
>Więc może ktoś z grupowiczów ma jakiś pomysł?
>
>Sowa
>
sos grzybowy na to! moze byc z pieczarek
Van pierek
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-06 12:02:19
Temat: Re: Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?
"Sowa" <m...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:be7b0d$8i5$1@news.onet.pl...
> Dzisiaj się odważyłam i zrobiłam gołąbki z czerwonej kapusty
> - nadziałam brązowym ryżem, soczewicą, cebulką groszkiem i dość mocno
> doprawiłam.
> Wyglądają dość ciekawie, takie ciemno fioletowe z żółtym (od kurkumy)
> farszem.
> Jutro zapiekę na obiad - ale nie mam pomysłu czym je polać
> - sos pomidorowy jakoś mi nie pasuje, koperkowy za delikatny
> - farsz ostry, a czerwona kapusta też ostrzejsza od białej. Olej lniany -
> stara nuda.
>
> Więc może ktoś z grupowiczów ma jakiś pomysł?
>
> Sowa
Pewnie juz za pozno, ale skusilo mnie, aby zaproponowac sos na czerwonym
winie
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-08 21:03:52
Temat: Re: Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?Użytkownik "Sowa" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:be7b0d$8i5$1@news.onet.pl...
> Jutro zapiekę na obiad - ale nie mam pomysłu czym je polać
> - sos pomidorowy jakoś mi nie pasuje, koperkowy za delikatny
> - farsz ostry, a czerwona kapusta też ostrzejsza od białej. Olej
lniany -
Ja bym zjadła po prostu z jogurtem naturalnym (Bakoma - przepraszam za
reklamę, ale nie znalazłam na razie lepszego w Polsce). Świetnie
kontrastuje z ostrymi potrawami. Lub oczywiście z gęstą śmietaną, ale
po co tyle kalorii...
:-) Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |