Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-05 20:04:31

Temat: Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?
Od: "Sowa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzisiaj się odważyłam i zrobiłam gołąbki z czerwonej kapusty
- nadziałam brązowym ryżem, soczewicą, cebulką groszkiem i dość mocno
doprawiłam.
Wyglądają dość ciekawie, takie ciemno fioletowe z żółtym (od kurkumy)
farszem.
Jutro zapiekę na obiad - ale nie mam pomysłu czym je polać
- sos pomidorowy jakoś mi nie pasuje, koperkowy za delikatny
- farsz ostry, a czerwona kapusta też ostrzejsza od białej. Olej lniany -
stara nuda.

Więc może ktoś z grupowiczów ma jakiś pomysł?

Sowa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-05 20:09:55

Temat: Re: Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Sowa napisał:
> Dzisiaj się odważyłam i zrobiłam gołąbki z czerwonej kapusty
> - nadziałam brązowym ryżem, soczewicą, cebulką groszkiem i dość mocno
> doprawiłam.
> Wyglądają dość ciekawie, takie ciemno fioletowe z żółtym (od kurkumy)
> farszem.
> Jutro zapiekę na obiad - ale nie mam pomysłu czym je polać
> - sos pomidorowy jakoś mi nie pasuje, koperkowy za delikatny
> - farsz ostry, a czerwona kapusta też ostrzejsza od białej. Olej lniany -
> stara nuda.
>
> Więc może ktoś z grupowiczów ma jakiś pomysł?
>
> Sowa
>
>
Nie wiem czemu ale pasuje mi do tego papryka duszona. Moze cos w tym
temacie pokombinuj?

--

o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-05 21:27:11

Temat: Re: Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 5 Jul 2003 22:04:31 +0200, "Sowa" <m...@w...pl> wrote:

>Dzisiaj się odważyłam i zrobiłam gołąbki z czerwonej kapusty
>- nadziałam brązowym ryżem, soczewicą, cebulką groszkiem i dość mocno
>doprawiłam.
>Wyglądają dość ciekawie, takie ciemno fioletowe z żółtym (od kurkumy)
>farszem.
>Jutro zapiekę na obiad - ale nie mam pomysłu czym je polać
>- sos pomidorowy jakoś mi nie pasuje, koperkowy za delikatny
>- farsz ostry, a czerwona kapusta też ostrzejsza od białej. Olej lniany -
>stara nuda.
>
>Więc może ktoś z grupowiczów ma jakiś pomysł?
>
>Sowa
>


sos grzybowy na to! moze byc z pieczarek

Van pierek
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-06 12:02:19

Temat: Re: Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"Sowa" <m...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:be7b0d$8i5$1@news.onet.pl...
> Dzisiaj się odważyłam i zrobiłam gołąbki z czerwonej kapusty
> - nadziałam brązowym ryżem, soczewicą, cebulką groszkiem i dość mocno
> doprawiłam.
> Wyglądają dość ciekawie, takie ciemno fioletowe z żółtym (od kurkumy)
> farszem.
> Jutro zapiekę na obiad - ale nie mam pomysłu czym je polać
> - sos pomidorowy jakoś mi nie pasuje, koperkowy za delikatny
> - farsz ostry, a czerwona kapusta też ostrzejsza od białej. Olej lniany -
> stara nuda.
>
> Więc może ktoś z grupowiczów ma jakiś pomysł?
>
> Sowa

Pewnie juz za pozno, ale skusilo mnie, aby zaproponowac sos na czerwonym
winie
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-08 21:03:52

Temat: Re: Gołąbki z czerwonej kapusty i co dalej?
Od: "MoniKa" <m...@K...pompy.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Sowa" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:be7b0d$8i5$1@news.onet.pl...
> Jutro zapiekę na obiad - ale nie mam pomysłu czym je polać
> - sos pomidorowy jakoś mi nie pasuje, koperkowy za delikatny
> - farsz ostry, a czerwona kapusta też ostrzejsza od białej. Olej
lniany -

Ja bym zjadła po prostu z jogurtem naturalnym (Bakoma - przepraszam za
reklamę, ale nie znalazłam na razie lepszego w Polsce). Świetnie
kontrastuje z ostrymi potrawami. Lub oczywiście z gęstą śmietaną, ale
po co tyle kalorii...

:-) Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

trujące ryby?!
sernik sojowy
Prosba o przepis.
witam :)
pytanie o kuchnie orientalna

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »