| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-04-28 12:54:16
Temat: Gotowanie szparagowCzy wiecie, ze szparagi :
1/ gotuje sie w peczkach,
2/ w wodzie lekko ocukrzonej, anie solonej,
3/ w specjalnych bardzo wysokich a waskich garnkach, w pozycji pionowej
(kwiatem do gory).
pozdrawiam,
Slav
P.s. Skutek uboczny po jedzeniu szparagow: bardzo cuchnace "siuski".
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-04-28 14:44:15
Temat: Re: Gotowanie szparagowSlavek wrote in message <3...@u...net>...
>Czy wiecie, ze szparagi :
>
>1/ gotuje sie w peczkach,
ee nie koniecznie
>2/ w wodzie lekko ocukrzonej, anie solonej,
a i owszem
>3/ w specjalnych bardzo wysokich a waskich garnkach, w pozycji pionowej
>(kwiatem do gory).
Polak potrafi i w zwyklym :-)))
>
>pozdrawiam,
>
>Slav
>
>P.s. Skutek uboczny po jedzeniu szparagow: bardzo cuchnace "siuski".
no niestety, ale za to można nimi terytorium oznaczac :-)
Herbatka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-28 19:14:42
Temat: Re: Gotowanie szparagow
Slavek <s...@u...net> wrote in message news:390989F8.EF17682D@usa.net...
> Czy wiecie, ze szparagi :
>
> 1/ gotuje sie w peczkach,
> 2/ w wodzie lekko ocukrzonej, anie solonej,
> 3/ w specjalnych bardzo wysokich a waskich garnkach, w pozycji pionowej
> (kwiatem do gory).
>
> pozdrawiam,
>
> Slav
>
> P.s. Skutek uboczny po jedzeniu szparagow: bardzo cuchnace "siuski".
Ja szparagi przed gotowaniem wiaze w peczki szpagatem. Dla kazdego jeden
peczek. Jedno wiazanie u gory, pod kwiatkiem, jedno u dolu. Wylawiam je z
wody zaczepiajac widelcem o sznurek. Odciekam je na osobnym talerzu, klade
potem na talerz na ktorym serwuje danie, przecinam sznureczek nozyczkami i
szparagi ladnie i grzecznie leza nie polamane. Nawet gdy sie ciutke
przegotuja..Tak samo wiaze , gotujac ,kapuste w cwiartkach. (Polana maslem
i tarta bulka lepsza od kalafiora.) . Mam specjalny tylko do tych celow
bialy sznurek lniany ( czy bawelniany..ale nie syntetyczny ).
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-10 16:10:37
Temat: Re: Gotowanie szparagow
Użytkownik Feliks <f...@p...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8ecnr8$383q$...@n...news.prodigy.com
...
>
>
> Slavek <s...@u...net> wrote in message
news:390989F8.EF17682D@usa.net...
> > Czy wiecie, ze szparagi :
> >
> > 1/ gotuje sie w peczkach,
> > 2/ w wodzie lekko ocukrzonej, anie solonej,
> > 3/ w specjalnych bardzo wysokich a waskich garnkach, w pozycji pionowej
> > (kwiatem do gory).
> >
> > pozdrawiam,
> >
> > Slav
> >
> > P.s. Skutek uboczny po jedzeniu szparagow: bardzo cuchnace "siuski".
>
> Ja szparagi przed gotowaniem wiaze w peczki szpagatem. Dla kazdego jeden
> peczek. Jedno wiazanie u gory, pod kwiatkiem, jedno u dolu. Wylawiam je z
> wody zaczepiajac widelcem o sznurek. Odciekam je na osobnym talerzu, klade
> potem na talerz na ktorym serwuje danie, przecinam sznureczek nozyczkami i
> szparagi ladnie i grzecznie leza nie polamane. Nawet gdy sie ciutke
> przegotuja..Tak samo wiaze , gotujac ,kapuste w cwiartkach. (Polana
maslem
> i tarta bulka lepsza od kalafiora.) . Mam specjalny tylko do tych celow
> bialy sznurek lniany ( czy bawelniany..ale nie syntetyczny ).
> F.
>
> Po co takie ceregiele Ja gotuję odpowiednio długo w zwykłym garze w
osolonej wodzie ,po odcedzeniu polewam maslem i są palce lizać
> Pozdro Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |